Ο κλασικός τρόπος να το τρίψετε είναι με τον τρίφτη κρατώντας τον όρθιο. Φαίνεται όμως πώς υπάρχει κι άλλος, πιο πρακτικός τρόπος.
Συγκεκριμένα, η Brenna Breedlove έδειξε στους followers της στο Tik Tok μια ακόμα πιο απλή λύση:
Ποια είναι αυτή; Απλά γυρίζει τον τρίφτη στο πλάι και δεν τον κρατάει όρθιο.
Δείτε το video:
@go4gobbler #tiktokhacks #fyp #cheese #learneditontiktok #yourewelcomeforthis ♬ Monkeyshine-JP – Lt FitzGibbons Men
Πώς να καθαρίσετε τον τρίφτη
Το κόλπο με το ελαιόλαδο
Κι όμως, η λύση βρίσκεται στο ελαιόλαδο που σίγουρα έχετε κι εσείς στην κουζίνα σας. Το μυστικό είναι πριν χρησιμοποιήσετε τον τρίφτη να βάλετε λίγο λάδι σε ένα δοχείο ψεκασμού και με αυτό να ψεκάσετε τον τρίφτη και από τις δύο πλευρές. Αφενός το τριμμένο τυρί θα πέφτει στο φαγητό πιο εύκολα και αφετέρου μετά θα καθαρίσετε πανεύκολα τον τρίφτη.
Το κόλπο με το ψωμί
Εάν δεν έχετε κάνει το παραπάνω και τα υπολείμματα τυριού ή άλλων τροφών έχουν ήδη ξεραθεί στον τρίφτη, δοκιμάστε να πάρετε λίγο από την κόρα ή τη γωνία το ψωμιού και να τρίψετε τον τρίφτη από κάτω προς τα πάνω, δηλαδή από την αντίθετη φορά που τρίβετε το τυρί.
Εάν δεν έχετε ψωμί στο σπίτι, μπορείτε βέβαια να καθαρίσετε τον τρίφτη και με τον κλασικό τρόπο, δηλαδή με υγρό πιάτων. Σε αυτήν την περίπτωση, φροντίστε να βάλετε ζεστό νερό σε μία λεκάνη ή ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε μέσα λίγο υγρό για τα πιάτα και αφήστε τον τρίφτη να μουλιάσει για 15 με 20 λεπτά, πριν τον καθαρίσετε με το σφουγγάρι.
(με πληροφορίες από mothersblog. gr /photo:
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κραν Μοντανά: Αγωνία για 15χρονη Ελληνίδα που αγνοείται
- Πούμα σκότωσε γυναίκα στο Κολοράντο: Η πρώτη θανατηφόρα επίθεση από το 1999
- Εκκαθάριση στα πανεπιστήμια: Διεγράφησαν πάνω από 308.000 “αιώνιοι” φοιτητές
- S&P Global: Επιταχύνθηκε η αύξηση των νέων παραγγελιών στον τομέα μεταποίησης τον Δεκέμβριο
- Οι Βραζιλιάνοι μαγνήτισαν 2 εκατομ. κόσμο φτιάχνοντας με drones τον Χριστό Λυτρωτή, vid
- Πυροτέχνημα όπως λέμε…”πυρηνική βόμβα” στην Ιαπωνία! Παγκόσμιο viral βίντεο
- Μητσοτάκης μαζί με Γεωργιάδη στο νοσοκομείο “Γεννηματάς” την Πρωτοχρονιά- “Εγώ ήρθα έκπληξη…”
- Υεμένη: Ο κυβερνήτης της επαρχίας Χαντραμούτ ανακοίνωσε την έναρξη “ειρηνικής επιχείρησης”
- Χωρίς ζάχαρη για δύο εβδομάδες: Τα απίστευτα οφέλη εκτός από την απώλεια βάρους!
- Κι όμως σε αυτό το κτίριο ζουν μέσα άνθρωποι, vid









