Τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην κεντρική Ευρώπη αυτό τον μήνα, στις χειρότερες πλημμύρες που έχουν πλήξει την περιοχή τις τελευταίες τουλάχιστον δύο δεκαετίες.
Οι πλημμύρες προκάλεσαν καταστροφές από τη Ρουμανία έως την Πολωνία, γέμισαν πόλεις με λάσπη και φερτά υλικά, κατέστρεψαν γέφυρες και βύθισαν σπίτια και αυτοκίνητα στα νερά, με το κόστος αποκατάστασης των ζημιών να ανέρχεται σε δισεκατομμύρια δολάρια.
«Στην κομητεία Κλόντζκο και στην κομητεία Νίσα, κατά τις επιχειρήσεις καθαρισμού μετά την πλημμύρα, εντοπίστηκαν δύο πτώματα», ανακοίνωσε η πολωνική αστυνομία στην πλατφόρμα Χ αργά χθες το βράδυ.
«Οι διαδικασίες ταυτοποίησης είναι σε εξέλιξη. Οι συνθήκες του θανάτου υποδηλώνουν ότι ίσως πρόκειται για το 8ο και το 9ο θύμα, των οποίων ο θάνατος επήλθε σε πλημμυροπαθείς περιοχές».
ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το Hubble της NASA αποκάλυψε το «Σάντουιτς του Δράκουλα», τον μεγαλύτερο δίσκο δημιουργίας πλανητών , vid
- Θεσσαλονίκη: Πάνω από πέντε κιλά κάνναβης εντόπισαν αστυνομικοί με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου Roxy
- Μακελειό στη Νιγηρία: Έκρηξη σε τζαμί την ώρα της προσευχής – Τουλάχιστον επτά νεκροί και πολλοί τραυματίες
- Λάρισα: Παραμένουν στο μπλόκο της Νίκαιας οι αγρότες – Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και μετά τις γιορτές
- Βαρσοβία: Συνελήφθη ο Πολωνός πρεσβευτής στο Παρίσι – Ερευνάται για υπόθεση διακίνησης πλαστών πτυχίων
- Ζ. Κωνσταντοπούλου: Καλά Χριστούγεννα και χρόνια πολλά σε όποιον αγωνίζεται και διεκδικεί
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 2 Ιανουαρίου
- Τραγωδία στη Χαλκιδική: Νεκρό 7χρονο αγόρι σε τροχαίο- Τραυματίστηκαν οι γονείς
- Απίστευτες εξελίξεις που δείχνουν πως μετατρέπεται ένα κράτος για συγκεκριμένους σκοπούς
- Ηπειρώτικα κάλαντα άκουσε ο Φάμελλος: «Ενωμένοι να κάνουμε την πατρίδα μας σημαντική για όλο τον κόσμο»









