Οι δύο καταδικασθέντες είναι μεταξύ των 16 αλλοδαπών – υπηκόων Λευκορωσίας, Ουκρανίας και Ρωσίας – οι οποίοι συνελήφθησαν από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας της Πολωνίας (Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego / ABW) στο πλαίσιο έρευνας για δίκτυο κατασκόπων που συνέλεγε πληροφορίες σχετικά με τη μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία.
Οι πολωνικές αρχές θεωρούν ότι ο ρόλος της Βαρσοβίας στην εκστρατεία υποστήριξης του Κιέβου την έχει βάλει στο στόχαστρο κατασκόπων και δολιοφθορέων από τη Ρωσία.
Περιφερειακό δικαστήριο του Λούμπλιν καταδίκασε τον 23χρονο Ουκρανό Μαξίμ Λ. σε φυλάκιση έξι ετών και πρόστιμο 15.000 ζλότι (3.506 ευρώ) για κατασκοπεία, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και κατοχή κάνναβης.
Στον 30χρονο Λευκορώσο Ουλαντζισλάου Π. επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών και 10 μηνών, καθώς και πρόστιμο 10.000 ζλότι (2.338 ευρώ) για κατασκοπεία και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
Ο δικαστής Μίροσλαβ Μπροζόφσκι δήλωσε ότι η συμμετοχή των κατηγορουμένων σε εγκληματική οργάνωση ήταν πέραν πάσης αμφιβολίας. Στόχος τους, είπε ο Μπροζόφσκι, ήταν να συλλέγουν πληροφορίες για το είδος και την ποσότητα του στρατιωτικού εξοπλισμού που μεταφερόταν στην Ουκρανία, προκειμένου οι ίδιοι να αποκομίσουν οικονομικά οφέλη.
Οι Μαξίμ Λ. και Ουλαντζισλάου Π. έχουν δικαίωμα να ασκήσουν έφεση κατά της ετυμηγορίας του δικαστηρίου.
Σε άλλα μέλη του κυκλώματος επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης από 13 μήνες έως και έξι χρόνια, σύμφωνα με το πολωνικό πρακτορείο ειδήσεων.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συγκλονιστικοί ισχυρισμοί για την Παγκόσμια Τράπεζα! Γιατί συμβαίνει αυτό;
- «Αν πέσει η Ιερουσαλήμ, θα καεί η Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο Μπαχτσελί
- Ισραήλ: Μη επανδρωμένο αεροσκάφος από την Υεμένη συνετρίβη στον περίβολο ξενοδοχείου στην Εϊλάτ
- Οι Χριστιανοί στη Συρία γιορτάζουν την ημέρα του Σταυρού – Δείτε βίντεο
- «No Escape From Now»: Το ντοκιμαντέρ για τον Όζι Όσμπορν θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο – Δείτε το συγκινητικό τρέιλερ
- Ιταλία: Πρόταση να δοθεί το όνομα του Τζόρτζιο Αρμάνι στο αεροδρόμιο του νησιού Παντελερία
- Άναυδοι οι αρχαιολόγοι: Βρέθηκαν μούμιες στην Ασία 9.500 χρόνια αρχαιότερες από τις αιγυπτιακές
- Δημοσκόπηση: Χαμός με τον αριθμό κομμάτων που μπαίνουν Βουλή! Πόσοι θα ψήφιζαν πιθανό κόμμα Σαμαρά
- «Ο ήλιος ξυπνάει σιγά σιγά»: Η NASA προειδοποιεί ότι η ηλιακή δραστηριότητα θα παραμείνει υψηλή
- ΕΣΕΕ: Το ελληνικό εμπόριο σε νέα «τροχιά» ενόψει τεχνολογικών και γεωπολιτικών εξελίξεων
Κύρια Θέματα

















