Το Πολεμικό ναυτικό ενημερώθηκε για την παρουσία του σκάφους χθες Κυριακή βράδυ και ένα σκάφος της ακτοφυλακής αναπτύχθηκε αμέσως στην θαλάσσια περιοχή, τόνισαν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας σε ανακοίνωσή τους.
«Μέχρι στιγμής έχουν καταμετρηθεί 30 πτώματα», τόνισε, προσθέτοντας ότι οι έρευνες θα παράσχουν ακριβέστερες πληροφορίες για τον αριθμό των νεκρών και από που αναχώρησε το σκάφος.
Η προχωρημένη κατάσταση αποσύνθεσης των πτωμάτων καθιστά δύσκολη τη διαδικασία ταυτοποίσης τους, συμπλήρωσε ο στρατός.
Η οδός μετανάστευσης του Ατλαντικού από τις ακτές της Δυτικής Αφρικής προς τα Κανάρια Νησιά, που χρησιμοποιείται συνήθως από Αφρικανούς μετανάστες που προσπαθούν να φτάσουν στην Ισπανία, είναι μία από τις πιο θανατηφόρες στον κόσμο.
Ένας άνευ προηγουμένου αριθμός σχεδόν 5.000 μεταναστών έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα τους πρώτους πέντε μήνες του 2024 προσπαθώντας να φτάσουν στο ισπανικό αρχιπέλαγος, ανακοίνωσε τον Ιούνιο η οργάνωση Walking Borders.
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP / photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Kαι δεύτερη προφυλάκιση για το σκάνδαλο με τις παράνομες επιδοτήσεις
- Γκουτέρες: «Ώρα να ανοίξουμε τις πόρτες του Συμβουλίου Ασφαλείας και να αφήσουμε το φως να μπεί»
- “Ελπίδα”: Η γλυκιά Κινέζα μιλάει ελληνικά, τραγουδάει Παπαρίζου και πάει βόλτα με ταξί χωρίς οδηγό, vid
- Γάζα: «Εκεχειρία» μετά… ισραηλινών χτυπημάτων
- Ουκρανία: Πολίτες εναντίον ενστόλων που θέλουν να επιστρατεύσουν δια της βίας άνδρες, vid
- Θεσσαλονίκη: Από τα καράβια της προσφυγιάς στα βουνά της Πίνδου – Οι Μικρασιάτες που πολέμησαν στο Έπος του ‘40
- Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην Ιαπωνία αλλάζει τα δεδομένα! Προσέγγιση με Τραμπ
- Ο Πούτιν βομβαρδίζει -στην κυριολεξία- την πράσινη ενέργεια! ΒΙΝΤΕΟ
- Σ. Φάμελλος: Στη Θεσσαλονίκη αύριο για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης
- Διπλωμάτης του Πούτιν: Η Ευρώπη πρόκειται να γίνει εντελώς μουσουλμανική, vid









