Η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε:
«Προτρέπουμε για άλλη μια φορά το Κισινάου να απόσχει από ανεύθυνα βήματα που θα μπορούσαν να καταστήσουν τη Μολδαβία συμμετέχοντα στη σύγκρουση στην Ουκρανία».
Η Ζαχάροβα επισημαίνει πληροφορίες σχετικά με τα σχέδια της Ρουμανίας να ανακατευθύνει τους κινητούς σταθμούς συντήρησης των μαχητικών αεροσκαφών F-16 που ελήφθησαν από το Βουκουρέστι στην Μολδαβία για μετέπειτα χρήση στο αεροδρόμιο στο Μαρκουλέστι.
Η ίδια τονίζει:
«Οι ειδικοί είδαν αυτό ως περαιτέρω επιβεβαίωση ότι το Κισινάου προετοιμάζει το έδαφος για την παροχή της υποδομής αεροδρομίων της Μολδαβίας για να φιλοξενήσει αεροσκάφη που μεταφέρθηκαν από την Δύση για τις ανάγκες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Ταυτόχρονα, η διαδικασία στρατιωτικοποίησης της Μολδαβίας βρίσκεται σε εξέλιξη.
Η ηγεσία της Μολδαβίας συνεχίζει τα ανεύθυνα παιχνίδια της, που μπορεί να οδηγήσουν σε τραγικές συνέπειες στο θέμα της ασφάλειας».
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κλοπή 3 πινάκων από μουσείο κοντά στην Πάρμα της Ιταλίας
- Επιστήμονες ανακάλυψαν τεράστιο απολίθωμα δεινοσαύρου 66 εκατομμυρίων ετών – μαζί με το δέρμα του! (Photo)
- Αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας από 1η Απριλίου – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
- Επίθεση των Φρουρών της Επανάστασης σε βιομηχανία στο νότιο Ισραήλ
- Ανακαλύφθηκε άθικτο ελληνικό πλοίο 2.400 ετών στη Μαύρη Θάλασσα – Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι ερευνητές (Photo)
- Περισσότεροι από 1.200 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο από την έναρξη του πολέμου
- Υπό έλεγχο η φωτιά σε ρωσικό λιμάνι που διαχειρίζεται χιλιάδες βαρέλια πετρελαϊκών εξαγωγών – Προκλήθηκε από ουκρανικό drone
- Πακιστάν: Ενώ μιλούσαν για πόλεμο… συνέβη αυτό (ΒΙΝΤΕΟ)
- Ο Νετανιάχου διέταξε τον στρατό να “επεκτείνει τη ζώνη ασφαλείας” στον νότιο Λίβανο
- Την Τρίτη 31/3 η κηδεία της Μαρινέλλας – Σε προσκύνημα η σορός της στη Μητρόπολη Αθηνών









