Ο απερχόμενος πρόεδρος της Αλγερίας Αμπντελματζίντ Τεμπούν επανεξελέγη για δεύτερη θητεία στις 7 Σεπτεμβρίου λαμβάνοντας το 84,3% των ψήφων.
Με βάση τα προκαταρκτικά αποτελέσματα, η εκλογική αρχή Anie είχε ανακοινώσει την περασμένη Κυριακή τη νίκη του Τεμπούν με 94,65%.
Σύμφωνα με το δικαστήριο, το ποσοστό της συμμετοχής–κύριο ζήτημα των εκλογών–ανήλθε σε 46,10%–και όχι κατά μέσο όρο 48% που είχε ανακοινώσει η Anie.
Η προσέλευση ήταν μείζον στοίχημα στις εκλογές, ενώ η νίκη του 78χρονου Τεμπούν ήταν αναμφισβήτητη για τους ειδικούς. Εκτός από τον ισλαμιστή υποψήφιο, ο άλλος αντίπαλος ήταν ο Γιούσεφ Αουσίς, πρόεδρος του Μετώπου των Σοσιαλιστικών Δυνάμεων, του παλαιότερου κόμματος της αντιπολίτευσης, που έχει την εκλογική του βάση στην Καβυλία, στην ανατολική Αλγερία.
Για την πρώτη του θητεία, ο Τεμπούν κέρδισε τις εκλογές του Δεκεμβρίου 2019 λαμβάνοντας το 58% των ψήφων αλλά με συμμετοχή 39,83% (60% αποχή).
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Γραμμή 2 του Μετρό Ανθούπολη- Ελληνικό
- Τι συμφωνία φέρονται πως θα υπογράψουν ΗΠΑ και Σαουδική Αραβία
- Καναδάς: Μετά βίας επιβίωσε η μετά-Τριντό διεθνιστική κυβέρνηση
- Μια έκπληξη περίμενε την Τζούλια Ρόμπερτς στο φλιτζάνι καφέ που παρήγγειλε!
- Τεράστια έκρηξη έκανε τη νύχτα-μέρα στα βάθη της Ρωσίας, vid
- Σαν σήμερα 18 Νοεμβρίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Έτοιμος να συναντηθεί «πρόσωπο με πρόσωπο» με τον Τραμπ δηλώνει ο Μαδούρο
- Όρμπαν για τους εκβιασμούς της Φον ντερ Λάιεν: «Σαν να στέλνεις βότκα σε αλκοολικό»
- Σαουδική Αραβία: Υπέρ της πώλησης F-35 στην χώρα ο Τραμπ
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 18 Νοεμβρίου









