«Τώρα παρέχουμε στρατιωτικό υλικό σε έναν πόλεμο –τότε μπορούσαμε να είχαμε δώσει στρατιωτικό υλικό για να αποτρέψουμε τον πόλεμο», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στη γερμανική εφημερίδα FAS.
Ο Στόλτενμπεργκ κατέδειξε την απροθυμία του ΝΑΤΟ να προσφέρει όπλα, τα οποία είχε ζητήσει το Κίεβο πριν από τη ρωσική εισβολή λόγω των φόβων για κλιμάκωση της έντασης με τη Ρωσία.
Μετά το ξέσπασμα του πολέμου, το Κίεβο, που δεν ανήκει στο ΝΑΤΟ, έλαβε οπλικά συστήματα από τους συμμάχους του ύστερα από τους αρχικούς δισταγμούς.
Ο Στόλτενμπεργκ, πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας, θα αποχωρήσει από τη θέση του στο ΝΑΤΟ τον Οκτώβριο, ένα αξίωμα που κατέχει από το 2014. Ο πρώην πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε θα τον διαδεχθεί, όπως ανακοινώθηκε τον Ιούνιο.
Στη συνέντευξη, ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία θα επιτευχθεί μόνο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
«Για να τελειώσει αυτός ο πόλεμος θα πρέπει και πάλι να υπάρξει διάλογος με τη Ρωσία σε κάποια φάση. Αλλά θα πρέπει να βασιστεί στην ουκρανική ισχύ», δήλωσε.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Έκτη τριμερής συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου για θέματα Διασποράς
- Σοκαριστικό βίντεο δείχνει την κατάρρευση γέφυρας στην Κίνα λίγους μήνες μετά τα εγκαίνια
- Αγωνία σε σχέση με το μέλλον των ΗΠΑ, παρά τις νέες εξελίξεις σχετικά με το shutdown
- Τρελό! Βίντεο δείχνει την απίστευτη εξέλιξη του ρομπότ Optimus μέσα σε τρία μόλις χρόνια
- Από τα ψηφιακά πορτοφόλια στην Τεχνητή Νοημοσύνη – Ελλάδα και Κύπρος χτίζουν κοινό ψηφιακό μέλλον
- «Η Ζωή Είναι Ωραία» και «Η Μελωδία της Ευτυχίας»: Ο πάπας αποκάλυψε τις αγαπημένες του ταινίες
- Η απίθανη ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας στον Καναδά σε σχέση με τις κυρώσεις
- Κύπρος: Νέος σεισμός 5,3 Ρίχτερ με επίκεντρο κοντά στην Πάφο και το απόγευμα – Δεν αναφέρθηκαν ζημιές
- Κ. Χατζηδάκης: Η ελληνική βιομηχανία είναι όρθια και έχει δημιουργήσει 60.000 νέες θέσεις εργασίας
- ΥΠΕΞ: Απόφαση ιστορικής σημασίας η ανακήρυξη Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας









