Σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα, ο Σύρος ήταν τοξικομανής και έχει ήδη εκτίσει ποινή φυλάκισης για ποινικό αδίκημα που διέπραξε στο εξωτερικό. Η άδεια παραμονής του λήγει στις 11 Δεκεμβρίου 2025 και μέχρι τώρα δεν είχε προγραμματιστεί απέλασή του. Σύμφωνα με την BILD, δεν είχε μέχρι τώρα διαπράξει ποινικά αδικήματα στην Γερμανία.
Ο συλληφθείς είχε ήδη προμηθευτεί δύο ματσέτες με λεπίδες μήκους 40 εκατοστών και σκόπευε να επιτεθεί εναντίον στρατιωτών της Bundeswehr, οι οποίοι σταθμεύουν στην πόλη Χοφ της ‘Ανω Φρανκονίας. Είχε μάλιστα σχεδιάσει να πραγματοποιήσει την επίθεσή του κατά την διάρκεια του μεσημβρινού διαλείμματος των στρατιωτών. Ο συλληφθείς, ο οποίος θεωρείται ριζοσπαστικοποιημένος ισλαμιστής, «ήθελε να επιτεθεί και να σκοτώσει όσο το δυνατόν περισσότερους, να προκαλέσει αναταραχή και να δημιουργήσει αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Εισαγγελίας του Μονάχου.
«Αυτή η υπόθεση δείχνει ότι οι βαυαρικές αρχές ενεργούν αμέσως, όταν υπάρχουν υποψίες. Γιατί η προστασία του πληθυσμού μας είναι η πρώτη μας προτεραιότητα», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιοάχιμ Χέρμαν και ευχαρίστησε την εισαγγελία και την αστυνομία για την «αποφασιστική» τους δράση.
Στην Χοφ της Βαυαρίας βρίσκεται το Κεντρικό Ερευνητικό Κέντρο Τεχνικής Αναγνώρισης της Bundeswehr και σχολές επαγγελματικής κατάρτισης, όπου υπηρετούν 450 σήμερα στρατιώτες.
(με πληροφορίες από ΑΠΕ -ΜΠΕ / Φ. Καραβίτη / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Γάζα: Το πέρασμα της Ράφα θα ανοίξει την Τετάρτη «για περιορισμένη μετακίνηση ανθρώπων», λέει το Ισραήλ
- Ν. Χαρδαλιάς από Ίλιον: «Παραδίδουμε στις γειτονιές της Δ. Αθήνας ασφαλείς και σύγχρονους χώρους παιχνιδιού για τα παιδιά μας»
- Σε εκδήλωση του ΥΠΕΝ αύριο ο Κ. Μητσοτάκης
- Όταν η τέχνη του δρόμου «παντρεύεται» με τη φύση (Vid)
- Ο ισραηλινός στρατός δηλώνει ότι σχεδιάζει τουλάχιστον 3 ακόμη εβδομάδες στρατιωτικής εκστρατείας εναντίον του Ιράν
- ΑΑΔΕ: Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ 2026 – Μείωση 50% για κύριες κατοικίες σε μικρούς οικισμούς
- «Θα πέθαινα για έναν καφέ!» – Με ένα ΒΙΝΤΕΟ στα social ο Νετανιάχου χλευάζει θεωρίες που τον ήθελαν νεκρό
- Ιράκ: Πληροφορίες για 5 τραυματίες από ρουκέτες στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης (upd)
- Η Ουγγαρία έχει αναστατώσει τους διεθνιστές της Ευρωπαϊκής Ένωσης
- Συνελήφθησαν 5 άτομα για οπαδική επίθεση που σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2025 στην Αθήνα









