Ο διαδηλωτής φώναζε συνθήματα για τον πόλεμο στη Γάζα. Ο Στάρμερ συνέχισε την ομιλία του καταχειροκροτούμενος από τους παρευρισκόμενους.
«Αυτός ο τύπος προφανώς βρήκε ένα πάσο από το συνέδριο του 2019. Αλλάξαμε το κόμμα», αστειεύτηκε ο Βρετανός πρωθυπουργός. «Ενώ εκείνος διαμαρτυρόταν, εμείς αλλάζαμε το κόμμα, για αυτό έχουμε κυβέρνηση των Εργατικών», πρόσθεσε.
Λίγο νωρίτερα, ο Στάρμερ είχε ζητήσει να υπάρξει «αυτοσυγκράτηση» και «αποκλιμάκωση» στα σύνορα μεταξύ του Ισραήλ και του Λιβάνου, μετά τους βομβαρδισμούς από τους οποίους έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 550 άνθρωποι στην Δευτέρα. Κάλεσε επίσης «όλες τις πλευρές να αποφύγουν μια καταστροφή» και ζήτησε να συμφωνηθεί «αμέσως κατάπαυση του πυρός» στη Λωρίδα της Γάζας. Κάνοντας ένα σαρδάμ, ακούστηκε να ζητάει την επιστροφή των «λουκάνικων» στις εστίες τους, μπερδεύοντας τις λέξεις sausages και hostages (όμηροι). Διόρθωσε όμως πολύ γρήγορα το λάθος του, με τους συνέδρους να τον χειροκροτούν.
Σχολιάζοντας την εσωτερική πολιτική κατάσταση, ο Στάρμερ προειδοποίησε ότι η αλλαγή στο Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι «ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο», έπειτα από 14 χρόνια συντηρητικών κυβερνήσεων αλλά ο ίδιος είναι έτοιμος να λάβει «τις αναγκαίες αποφάσεις».
«Θα είναι ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο, ουδέποτε υπονόησα το αντίθετο, αλλά (…) να είστε σίγουροι, η δουλειά έχει ξεκινήσει», τόνισε.
Ο Στάρμερ υποσχέθηκε επίσης ότι το κόστος για να καλυφθούν τα ελλείμματα στα δημοσιονομικά θα μοιραστεί δίκαια και όλες οι πολιτικές της κυβέρνησής του θα χρηματοδοτούνται σωστά. «Καταλαβαίνω ότι πολλές από τις αποφάσεις που πρέπει να λάβουμε θα είναι αντιδημοφιλείς (…) αλλά το κόστος για την κάλυψη της μαύρης τρύπας στα δημόσια οικονομικά, αυτό θα μοιραστεί δίκαια», υπογράμμισε.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι η χαλάρωση των κυρώσεων για το ρωσικό πετρέλαιο δεν συμβάλλει στην ειρήνη
- Άνοιξε η εφαρμογή υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων
- «Ανέβασαν» σε ένα «Matrix» τον εγκέφαλο μιας μύγας: «Ακολουθούν οι άνθρωποι» – Vid
- Παπανδρέου για Ιράν: Μια διεθνής τάξη που υποχωρεί μπροστά στους ισχυρούς, δεν συνιστά τάξη
- Ερευνητές ζητούν αυστηρότερους κανόνες για παιδικά παιχνίδια με A.I. – Τι έδειξε έρευνα
- Τον μεγαλύτερο μέχρι σήμερα αριθμό αμερικανικών επιθέσεων προαναγγέλλει Υπ. Πολέμου των ΗΠΑ
- «Παγωμάρα» στην Ε.Ε. μετά την άρση των αμερικανικών κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο
- Αίγιο: Φωτιά στην περιοχή Αρραβωνίτσα
- Κούβα: Ξεκινήσαμε συνομιλίες με τις ΗΠΑ
- Τ. Θεοδωρικάκος: Με το πλαφόν στο κέρδος προστατεύουμε τους πολίτες από την ασυδοσία και την αισχροκέρδεια









