Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η ΕΚΤ, η απόφασή της αυτή στηρίζεται στην επικαιροποιημένη αξιολόγηση του Διοικητικού Συμβουλίου σχετικά με τις προοπτικές του πληθωρισμού, τη δυναμική του υποκείμενου πληθωρισμού και την ισχύ της μετάδοσης της νομισματικής πολιτικής, και έκρινε ότι είναι πλέον σκόπιμο να γίνει ένα ακόμη βήμα για τη συγκράτηση του βαθμού περιορισμού της νομισματικής πολιτικής.
Επίσης η ΕΚΤ μειώνει το επιτόκιο για τις πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης στο 3,65% και της οριακής αναχρηματοδότησης στο 3,9%.
Παράλληλα η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι σταματάει πλέον να επανεπενδύει τα ομόλογα που έχει αποκτήσει στο πλαίσιο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, μετά τη λήξη τους.
Το σκεπτικό της απόφασης και τις επόμενες κινήσεις στο μέτωπο της νομισματικής πολιτικής αναμένεται να εξειδικεύσει σε λίγο η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ στη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου.
ΑΠΕΜΠΕ – freepik photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο επικεφαλής της ουκρανικής αντιπροσωπείας διαπραγματευτών επισκέπτεται την Κωνσταντινούπολη
- Παράνοια! Με πρόστιμο θα κινδυνεύουν όσοι περπατούν γρήγορα – Δείτε σε ποιά χώρα
- Τι δήλωσε ο Κυρανάκης για τα συστήματα ασφαλείας και την τηλεδιοίκηση στα τρένα
- Παγκόσμιος περίγελος η κλίκα των φιλοπόλεμων Ευρωπαίων – Video
- Συντριβή C-130: Πρώτη αντίδραση Ερντογάν
- Επιστήμονες αναδημιουργούν σπάνια χρωστική ουσία που κρύβεται πίσω από τις «υπερδυνάμεις» του χταποδιού
- Πιερρακάκης: Δίνουμε κίνητρα για συνέργειες για να μεγαλώσουν οι επιχειρήσεις
- Λαβρόφ: Η Ρωσία θα πραγματοποιήσει πυρηνικές δοκιμές εάν άλλη πυρηνική δύναμη τις επαναλάβει
- «Ναι» στη διάθεση καραμπινιέρων για την εκπαίδευση παλαιστινιακών δυνάμεων από την κυβέρνηση Μελόνι
- Τουρκία: Ζητούν ποινή κάθειρξης 2.000 ετών στον μεγαλύτερο αντίπαλο του Ερντογάν









