Ο αξιωματούχος ρωτήθηκε την Τετάρτη σχετικά με τις παρατηρήσεις που έκανε η υποψήφια των Δημοκρατικών Καμάλα Χάρις για τον Ρώσο ηγέτη κατά την διάρκεια του ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ το βράδυ της Τρίτης. Ο Πούτιν «θα σε έτρωγε για μεσημεριανό», είπε στον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό της, καθώς τόνιζε τις δεσμεύσεις της στο ΝΑΤΟ και την Ουκρανία.
Ο Πεσκόφ είπε ότι ενώ η ρωσική κυβέρνηση έλαβε υπόψη τις αναφορές κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Φιλαδέλφεια, θεώρησε ότι και οι δύο υποψήφιοι ήταν εχθρικοί.
«Το όνομα του Πούτιν χρησιμοποιείται ως ένα από τα εργαλεία στον αμερικανικό εσωτερικό πολιτικό αγώνα», πρόσθεσε. «Δεν μας αρέσει καθόλου αυτό. Ελπίζουμε ότι θα αφήσουν ήσυχο το όνομα του προέδρου μας».
Νωρίτερα την ίδια ημέρα, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα απέρριψε την αμερικανική συζήτηση ως σε μεγάλο βαθμό άσχετη. Είπε ότι της θύμιζε έναν αγώνα πάλης στον Τιτανικό, η έκβαση του οποίου δεν θα ενδιέφερε ουσιαστικά κανέναν 15 λεπτά πριν το καταδικασμένο πλοίο συγκρουστεί με ένα παγόβουνο.
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-REUTERS POOL
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το Ιράν καλεί τις γειτονικές του χώρες να εκδιώξουν τις αμερικανικές δυνάμεις
- Όταν ο νόμος συναντά την φαντασία: Δείτε πώς μεταφέρουν τους σκύλους τους στο μετρό της Νέας Υόρκης (ΒΙΝΤΕΟ)
- Η Τεχεράνη απορρίπτει τις φήμες για την υγεία του νέου αγιατολάχ
- Ρεσάλτο των σουηδικών αρχών σε πλοίο που μετέφερε ρωσικό πετρέλαιο, vid
- Περίμεναν την άφιξη υπουργού…αλλά! ΒΙΝΤΕΟ
- Η Ουάσινγκτον καλεί τους Αμερικανούς να εγκαταλείψουν αμέσως το Ιράν
- Ιράν και Τραμπ απορρίπτουν τις συνομιλίες: Ο πόλεμος συνεχίζεται, οι τιμές ανεβαίνουν
- Oι αστέρες της Ατλέτικο Μαδρίτης ντύθηκαν Peaky Blinders – Το γήπεδο μεταφέρθηκε στο…1930! vid
- Το Ιράν ανακοινώνει νέες εκτοξεύσεις πυραύλων εναντίον του Ισραήλ
- Σεισμός 4,5 Ρίχτερ ανοιχτά της Παλαιοχώρας Χανίων









