Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωσε χθες Τρίτη ότι η κυβέρνησή του «εργάζεται» προκειμένου η Ουκρανία να αποκτήσει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί πυραύλους πιο μακράς εμβέλειας εναντίον ρωσικών στόχων.
«Εργαζόμαστε για αυτό», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ ερωτηθείς σχετικά με το αίτημα που προβάλλεται επίμονα από τον ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με σκοπό -υποτίθεται- να πλήττονται βάσεις από όπου εξαπολύονται επιθέσεις της Ρωσίας.
Η Μόσχα έχει προειδοποιήσει πως καλό θα ήταν για τις ΗΠΑ να μην παίζει με τις «κόκκινες γραμμές» της.
Τέτοιου είδους πύραυλοι θα μπορούσαν να χτυπήσουν ανά πάσα στιγμή πόλεις πολύ βαθιά στη Ρωσία, οδηγώντας σε ανεξέλεγκτη κλιμάκωση του πολέμου.
Έκανε το σχόλιο αυτό μετά την ανακοίνωση δυτικών κυβερνήσεων πως το Ιράν προμήθευσε στη Ρωσία βαλλιστικούς πυραύλους προς χρήση στον πόλεμο στην Ουκρανία, κάτι που όπως τόνισαν τις ώθησε να προχωρήσουν στην επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της Τεχεράνης.
Το Κίεβο απαιτεί το τελευταίο διάστημα οι σύμμαχοί του να προχωρήσουν στην άρση των περιορισμών ως προς τη χρήση των όπλων που του προμηθεύουν ώστε να πλήττει στο ρωσικό έδαφος «θεμιτούς», κατ’ αυτό, στρατιωτικούς στόχους, ιδίως αεροπορικές βάσεις από όπου απογειώνονται αεροσκάφη για να πλήξουν την ουκρανική επικράτεια.
Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ-ΑΠΕΜΠΕ-EPA EPA-US AIR FORCE photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Μόσχα ζητάει εξηγήσεις από το Βελιγράδι για την πώληση όπλων στην Ουκρανία
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 14 Νοεμβρίου
- Τραμπ για Όρμπαν: «Θα έπρεπε να σέβονται την Ουγγαρία και αυτόν τον ηγέτη»
- Ο υπαινιγμός του Τραμπ έχοντας τον Όρμπαν δίπλα του ακούστηκε μέχρι τις Βρυξέλλες (video)
- Γάζα: Το Αζερμπαϊτζάν δεν σχεδιάζει να στείλει ειρηνευτικές δυνάμεις εάν δεν σταματήσουν οι συγκρούσεις
- Κυβερνητικές πηγές για την αποχώρηση του υφυπουργού Ευάγγελου Τουρνά
- Αποχώρησε από την θέση του υφυπουργού ο Ευάγγελος Τουρνάς
- Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η φορολογική μεταρρύθμιση
- Πολλά και ενδιαφέροντα είπε ο Δένδιας για την τεχνητή νοημοσύνη και όχι μόνο
- Η προειδοποίηση του «Δράκου» που πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη









