.Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τόνισε ότι το νέο αυτό επίδομα, ανάλογα και με την κατηγορία της περιοχής που θα ασκεί υπηρεσία ο ιατρός, ξεκινά από τα 200 ευρώ και για συγκεκριμένες ειδικότητες μπορεί να φτάσει έως τα 600 ευρώ μηνιαίως.
Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι τον κορμό των βασικών μέτρων της πολιτικής, που θα ακολουθήσει, θα τον ανακοινώσει στη ΔΕΘ, και επανέλαβε ότι η στήριξη του ΕΣΥ είναι για την κυβέρνηση πρώτη προτεραιότητα.
Ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του σημειώνει τα εξής:
«Σε 2 μέρες θα βρεθώ στο βήμα της ΔΕΘ, όπου θα έχω την ευκαιρία να παρουσιάσω συγκεκριμένα μέτρα και πολιτικές που θα ακολουθήσουμε το επόμενο διάστημα. Θέλω, όμως, σήμερα να αναφερθώ ξεχωριστά σε κάτι πολύ σημαντικό που έχει να κάνει με την επιβεβλημένη στήριξη των ιατρών του ΕΣΥ.
Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφηκε σήμερα, καθιερώνουμε επιπλέον οικονομικό κίνητρο για την προσέλκυση και παραμονή ιατρών σε προβληματικές ή άγονες περιοχές. Το νέο αυτό επίδομα, ανάλογα και με την κατηγορία της περιοχής που θα ασκεί υπηρεσία ο ιατρός, ξεκινά από τα 200 ευρώ και για συγκεκριμένες ειδικότητες μπορεί να φτάσει έως τα 600 ευρώ μηνιαίως.
Έχω πει πολλές φορές -και δεν θα κουραστώ να το λέω- ότι η στήριξη του ΕΣΥ είναι για εμάς πρώτη προτεραιότητα. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε παθογένειες χρόνων. Όμως δεν θα σταματήσουμε να προσπαθούμε για ένα καλύτερο ΕΣΥ, αντάξιο των προσδοκιών όλων των πολιτών».
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Παίρνει παράταση η πληρωμή ενοικίων μέσω τράπεζας – Ποιοί θα έχουν απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ
- Πρώτη ματιά στην ταινία «ΜΕΛΑΝΙΑ»: Κυκλοφόρησε το πρώτο εντυπωσιακό τρέιλερ!
- Θεσσαλονίκη: Θανατηφόρα παράσυρση 57χρονης πεζής από ΙΧ στον Εύοσμο
- Εκατοντάδες τρακτέρ στους δρόμους των Βρυξελλών
- Βενεζουέλα: Οι εξαγωγές πετρελαίου συνεχίζονται ομαλά, παρά τον αποκλεισμό των ΗΠΑ
- Έδεσσα: Χωρίς τις αισθήσεις της βρέθηκε 68χρονη γυναίκα μετά από φωτιά σε ισόγειο
- ΣΤΑΣΥ: Αλλάζει η εικόνα του σταθμού Μοναστηράκι – Ξεκινούν τεχνικές εργασίες στην πρόσοψη του κτιρίου του σταθμού
- Εντείνονται οι διπλωματικές προσπάθειες για Καμπότζη και Ταϊλάνδη
- ΑΠΘ: Επείγον το ζήτημα της φοιτητικής στέγης σύμφωνα με πιλοτική έρευνα στους πρωτοετείς
- Όλα τα λάθη από την ταινία «Μόνος στο Σπίτι» αποκαλύπτονται σε viral βίντεο









