Συνολικά επιπλέον 54.373 Τούρκους τουρίστες έφερε στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου η εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος χορήγησης θεωρήσεων εισόδου (βίζα) κατά την άφιξη τους στα λιμάνια των νησιών.
Από αυτούς οι 21.987 θεωρήσεις εκδόθηκαν στις πύλες εισόδου της Λέσβου, οι 19.623 στις πύλες εισόδου της Χίου και οι 12.763 στις πύλες εισόδου της Σάμου.
Ας σημειωθεί ιδιαίτερα η συμβολή του μέτρου, αποτέλεσμα της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν με τη σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στη μεγάλη αύξηση Τούρκων επισκεπτών στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.
Από την ισχύ του μέτρου και έως την 31η του περασμένου Αυγούστου , σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης βορείου Αιγαίου, τα νησιά επισκέφθηκαν από την Τουρκία συνολικά 372.495 τουρίστες, εκ των οποίων οι 254.213 ήταν Τούρκοι . Από τους Τούρκους 92.018 επισκέφθηκαντη Λέσβο, 89.456 τη Χίο και 72.739 τη Σάμο.
Ο αριθμός των 254.213 Τούρκων τουριστών – αριθμός ρεκόρ στην ιστορία του τουρισμού στο βόρειο Αιγαίο – από τους οποίους οι 54.373 με θεώρηση εισόδου στα λιμάνια, αποδεικνύει τη δυναμική που έδωσε στην τουριστική κίνηση προς τα νησιά από την Τουρκία η συμφωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν. Να σημειωθεί ακόμα ότι πολύ μεγάλος είναι και ο αριθμός των Ευρωπαίων πολιτών που επισκέφθηκαν τα νησιά μέσω Τουρκίας (περίπου 80.000) πολλοί από τους οποίους είναι Τουρκικής καταγωγής μετανάστες σε Ευρωπαϊκές χώρες που έχουν αποκτήσει την υπηκοότητα της χώρας όπου ζουν.
Πιο συγκεκριμένα τα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης βορείου Αιγαίου αναφέρουν τα παρακάτω:
Αφίξεις σε θεσμοθετημένα σημεία εισόδου των περιοχών αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου:
- Συνολικός αριθμός επισκεπτών: 120.242
- Αριθμός Ευρωπαίων πολιτών: 20.148
- Αριθμός πολιτών υπηκόων Τρίτων Χωρών: 8.076
- Αριθμός Τούρκων πολιτών: 92.018
- Αριθμός θεωρήσεων εισόδου σε Τούρκους πολίτες: 21.987
Αφίξεις σε θεσμοθετημένο σημείο εισόδου στην περιοχή αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χίου:
- Συνολικός αριθμός επισκεπτών: 133.720
- Αριθμός Ευρωπαίων πολιτών: 25.724
- Αριθμός πολιτών υπηκόων Τρίτων Χωρών: 18.540
- Αριθμός Τούρκων πολιτών: 89.456
- Αριθμός θεωρήσεων εισόδου σε Τούρκους πολίτες: 19.623
Αφίξεις σε θεσμοθετημένα σημεία εισόδου των περιοχών αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου:
- Συνολικός αριθμός επισκεπτών: 118.533
- Αριθμός Ευρωπαίων πολιτών: 34.080
- Αριθμός πολιτών υπηκόων Τρίτων Χωρών: 11.714
- Αριθμός Τούρκων πολιτών: 72.739
- Αριθμός θεωρήσεων εισόδου σε Τούρκους πολίτες: 12.763
Η εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος χορήγησης θεωρήσεων εισόδου (βίζα) κατά την άφιξη Τούρκων πολιτών με τις οικογένειες τους στα λιμάνια των νησιών δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες χορήγησης θεώρησης περιορισμένης εδαφικής ισχύος με δικαίωμα παραμονής στους κατόχους έως επτά ημέρες κατ’ ανώτατο όριο, ανάλογα με το σκοπό και τους όρους της προβλεπόμενης παραμονής.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Kαι δεύτερη προφυλάκιση για το σκάνδαλο με τις παράνομες επιδοτήσεις
- Γκουτέρες: «Ώρα να ανοίξουμε τις πόρτες του Συμβουλίου Ασφαλείας και να αφήσουμε το φως να μπεί»
- “Ελπίδα”: Η γλυκιά Κινέζα μιλάει ελληνικά, τραγουδάει Παπαρίζου και πάει βόλτα με ταξί χωρίς οδηγό, vid
- Γάζα: «Εκεχειρία» μετά… ισραηλινών χτυπημάτων
- Ουκρανία: Πολίτες εναντίον ενστόλων που θέλουν να επιστρατεύσουν δια της βίας άνδρες, vid
- Θεσσαλονίκη: Από τα καράβια της προσφυγιάς στα βουνά της Πίνδου – Οι Μικρασιάτες που πολέμησαν στο Έπος του ‘40
- Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην Ιαπωνία αλλάζει τα δεδομένα! Προσέγγιση με Τραμπ
- Ο Πούτιν βομβαρδίζει -στην κυριολεξία- την πράσινη ενέργεια! ΒΙΝΤΕΟ
- Σ. Φάμελλος: Στη Θεσσαλονίκη αύριο για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης
- Διπλωμάτης του Πούτιν: Η Ευρώπη πρόκειται να γίνει εντελώς μουσουλμανική, vid









