Το μητροπολιτικό οικονομικό κέντρο της Σανγκάης είδε το εξωτερικό εμπόριο του με τις αφρικανικές χώρες να καταγράφει ετήσια αύξηση 9,4% στα 218,53 δισεκατομμύρια γιουάν (27,81 δισεκατομμύρια ευρώ) στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2024, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.
Ο όγκος του εξωτερικού εμπορίου της Σανγκάης κατά τη συγκεκριμένη περίοδο αντιστοιχούσε σε ποσοστό 18,4% επί του συνολικού εμπορίου της Κίνας με την Αφρική την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου, σύμφωνα με τα τελωνεία της Σανγκάης.
Στο ίδιο επτάμηνο, η οικονομική αξία των αγροτικών προϊόντων που εισήχθησαν από την Αφρική μέσω των λιμανιών της Σανγκάης έφτασε στα 5,43 δισεκατομμύρια γιουάν (690 εκατομμύρια ευρώ), με ετήσια αύξηση 18%.
Τα αγροτικά προϊόντα της Αφρικής εξελίσσονται σε μία κυρίαρχη διάσταση για την οικονομική και εμπορική συνεργασία μεταξύ της Κίνας και της Αφρικής.
Για παράδειγμα, το λιμάνι Wusong Port της Σανγκάης διαχειρίστηκε περισσότερους από 6.000 τόνους σουσαμιού από αφρικανικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τανζανίας, του Νίγηρα, αλλά και της Μπουρκίνα Φάσο, κατά το ίδιο επτάμηνο.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΥΠΑΑΤ: Συνολικά 2.147 κρούσματα ευλογιάς των αιγοπροβάτων και 25 κρούσματα αφθώδους πυρετού στη Λέσβο
- Ταϊλάνδη: Αυτός ο κλήρος κάθε χρόνο φέρνει… δάκρυα και λιποθυμίες! (BINTEO)
- Το ψάρι με την ιδιαίτερη εμφάνιση που μεταμορφώνεται και μαγνητίζει το βλέμμα – BINTEO
- Ηλικιωμένη γυναίκα παρασύρθηκε και σκοτώθηκε από νταλίκα στο Μενίδι
- Πτώση δέντρου προκάλεσε διακοπή στη σιδηροδρομική κυκλοφορία στο τμήμα Σίνδος – Θεσσαλονίκη
- Προσπαθεί να πείσει έναν Σικελό να μιλάει…χαμηλόφωνα! Viral το ΒΙΝΤΕΟ
- Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών: Οι προμήθειες κηροζίνης θα χρειαστούν «μήνες» για να επιστρέψουν στην ομαλότητα
- Έτοιμη η Β. Όλγας: Ολοκληρώθηκε η ανάπλαση και επιστρέφουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς
- Επικό χιούμορ στην Αίγυπτο: Το τραγούδι που ακούστηκε στην άφιξη Κορεατών τουριστών! vid
- Χάρι Στάιλς: Αυτοί θα είναι οι πρωταγωνιστές του Meltdown 2026









