Ο Ναμίκ Ταν, πρώην πρέσβης της Τουρκίας στις ΗΠΑ και τομεάρχης εξωτερικής πολιτικής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) αντέδρασε στην ανακοίνωση του αιτήματος της Τουρκίας για ένταξη στις BRICS, όπου κυριαρχούν η Ρωσία και η Κίνα!
Επικρίνοντας την πολιτική της κυβέρνησης Ερντογάν για ένταξη στο BRICS με το σκεπτικό ότι έρχεται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ, ο Ταν είπε: «Οι ΗΠΑ θα εγκαταλείψουν την ισορροπία Τουρκίας-Ελλάδας εντός του ΝΑΤΟ (…) Ίσως ακόμη και η Γαλλία παραταχθούν εναντίον μας σε ένα ενιαίο διπλωματικό μέτωπο. Φανταστείτε τι είδους ωρολογιακή βόμβα θα είναι αίτηση για ένταξη στους BRICS όσον αφορά τις πολιτικές μας για την εξωτερική και την εθνική ασφάλεια. Εάν αληθεύει, η αίτηση της Άγκυρας για ένταξη στους BRICS είναι μια διπλωματική τρέλα, μια απόπειρα διπλωματικής αυτοκτονίας», είπε μεταξύ άλλων!
Μεταξύ άλλων δήλωσε ο Ταν στο Twitter:
- Θα ξεκινούσα λέγοντας «Ένας τρελός πέταξε μια πέτρα στο πηγάδι…».
- Αν ισχύει, η αίτηση της Άγκυρας για ένταξη στους BRICS είναι διπλωματική τρέλα, απόπειρα διπλωματικής αυτοκτονίας.
- Κανείς δεν θα αποδεχθεί την ανατολίτικη πονηριά, από την μία να προσκαλείται στην άτυπη σύνοδο της ΕΕ μετά από 5 χρόνια και μετά από αυτό να ζητά ένταξη στις BRICS.
- Δεν μπορείς να είσαι αναβάτης σε δύο άλογα ταυτόχρονα. Δεν μπορείς να καβαλάς την πλάτη μιας τίγρης επ’ αόριστον. Κανένας άνεμος δεν θα κάνει καλό σε ένα ιστιοφόρο που δεν γνωρίζει το λιμάνι προορισμού του. Η οργανική ταυτότητα και ο ιστορικός προσανατολισμός της Τουρκίας είναι ξεκάθαροι. Δεν χρειάζεται να επιχειρήσουμε να εφεύρουμε ξανά τον τροχό και να προωθήσουμε αυτή την μάταιη προσπάθεια ως «διπλωματική δραστηριότητα».
Πλέον λοιπόν το θέμα της ένταξης στους BRICS, κάτι που θα σημάνει στενότερες σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας, μπήκε για τα καλά στην ημερήσια διάταξη της κόντρας μεταξύ ισλαμιστών του Ερντογάν και κεμαλιστών της κοσμικής φιλοδυτικής αντιπολίτευσης!
Αναμένεται η συνέχεια…
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σοκαριστικό βίντεο από ατύχημα σε τσίρκο: Ακροβάτισσα που χόρευε κρεμασμένη από τα μαλλιά της έπεσε στο κενό
- Χειροπέδες σε 67χρονο για εμπρησμό από πρόθεση σε δασική έκταση στο Μαρκόπουλο Αττικής
- Συνάντηση Χατζηδάκη με ανώτερo αξιωματούχο του ΚΚ Κίνας
- «Ο Πούτιν με έχει απογοητεύσει», λέει ο Τραμπ, video
- 700.000 Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου στην Ουκρανία
- Χάος στην αλβανική Βουλή: Ο Ράμα «έχρισε» την πρώτη «AI Υπουργό» – ΒΙΝΤΕΟ
- Χαλκιδική: Κινητοποίηση για αλλοδαπό δραπέτη των Αγροτικών Φυλακών Κασσάνδρας
- Για «ιστορική συμφωνία για την τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη» μιλά ο Τραμπ από τη Βρετανία, video
- Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Δεν θα χαθούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια για τις αγροτικές επιδοτήσεις
- Απίστευτο ΒΙΝΤΕΟ: Όρκες αναποδογύρισαν σκάφος!
Κύρια Θέματα

















