Η Κίνα και η Νότια Αφρική θέλουν να ενισχύσουν τις οικονομικές τους σχέσεις. Αυτό είπαν οι αρχηγοί κρατών των δύο χωρών κατά την διάρκεια συνάντησης τη Δευτέρα στο Πεκίνο, την ώρα που στην Δύση ξοδεύουν χρήματα σε όπλα που καταστρέφουν οι Ρώσοι!
Ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping και ο Νοτιοαφρικανός ομόλογός του Cyril Ramaphosa συναντήθηκαν εν όψει του ένατου Φόρουμ Συνεργασίας Κίνας-Αφρικής.
Και οι δύο πλευρές χαρακτήρισαν την επίσκεψη της Ραμαφόζα ως «μεγάλης σημασίας» για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων. Η Νότια Αφρική στοχεύει να μειώσει το εμπορικό της έλλειμμα με την Κίνα και να ενθαρρύνει επενδύσεις που δημιουργούν θέσεις εργασίας.
Η Κίνα, ως ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Νότιας Αφρικής, εξέφρασε την προθυμία της να υποστηρίξει την δημιουργία θέσεων εργασίας και την μεταφορά τεχνολογίας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, υπογράφηκαν αρκετές συμφωνίες συνεργασίας, μεταξύ άλλων στους τομείς της δορυφορικής πλοήγησης, της στέγασης και της ενέργειας.
Και οι δύο χώρες συμφώνησαν επίσης να οργανώσουν μια κοινή επενδυτική διάσκεψη.
Σε κοινή δήλωση, η Κίνα και η Νότια Αφρική κάλεσαν τη διεθνή κοινότητα να στηρίξει τις αφρικανικές χώρες στην εφαρμογή της Αφρικανικής Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου (AfCFTA).
Αυτή η συμφωνία στοχεύει στην δημιουργία της μεγαλύτερης ζώνης ελεύθερων συναλλαγών στον κόσμο και στην διαμόρφωση μιας ενιαίας ηπειρωτικής αγοράς αγαθών και υπηρεσιών για την προώθηση της ολοκλήρωσης της Αφρικής.
Όλοι άλλωστε εργάζονται έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια ενιαία παγκόσμια κοινωνία ελέγχου των πάντων!
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πόσα ενοίκια χρειάζονται για να αγοράσεις σπίτι: Αναλυτικά τα στοιχεία για την Αττική
- Ο πόλεμος στο Ιράν πιθανόν να οδηγήσει 45 εκατ. ανθρώπους σε οξεία πείνα μέχρι τον Ιούνιο
- Βρετανοί: Τους τελευταίους μήνες δώσαμε χιλιάδες drones και εκατομμύρια πυρομαχικά στους Ουκρανούς, vid
- Μητσοτάκης για Ιράν-Μ. Ανατολή: Η Ελλάδα δεν πρόκειται να συμμετέχει στρατιωτικά από μόνη της
- Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα δεν προτίθεται να εμπλακεί στον πόλεμο
- Στη φυλακή ο αστυνομικός που προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο έξω από την Βουλή
- Νέα προθεσμία έλαβε ο 23χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του 20χρονου στην Καλαμαριά
- Σδούκου για κυβέρνηση: «Βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση»
- Λίβανος: Οι άμαχοι πληρώνουν μεγάλο τίμημα λόγω του πολέμου, σύμφωνα με τον ΟΗΕ
- Μακάβριο ρεκόρ: Άνδρας που εργαζόταν επί 73 χρόνια ως νεκροθάφτης αποφάσισε να αποσυρθεί στα 92 του χρόνια (photo)









