Σημαντικά διευρυμένο και συνδυάζοντας τους τομείς έρευνας, καινοτομίας και τεχνολογίας, με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και των επιχειρήσεων και προωθώντας παράλληλα την ανάπτυξη της αγοράς εργασίας και τις προοπτικές επαγγελματικής ανέλιξης για τους νέους, επανέρχεται το εκθεσιακό αφιέρωμα «Akademia» στην 88η ΔΕΘ (7-15/9).
Όπως γνωστοποιεί σε σημερινή της ανακοίνωση η ΔΕΘ-Helexpo, στο φετινό εκθεσιακό αφιέρωμα Akademia θα συμμετέχουν 18 ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα από την Ελλάδα και την Κύπρο, καθώς και επτά φοιτητικές αγωνιστικές ομάδες μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Στο πλαίσιο της «Akademia» θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του περιπτέρου 17 από τα εξής πανεπιστήμια: Αριστοτέλειο Παν., Παν. Πειραιά, Ιόνιο Παν., Παν. Δυτικής Μακεδονίας, Παν. Κύπρου και Παν. Λευκωσίας. Οπως σημειώνει η ΔΕΘ-Helexpo, οι επισκέπτες του εκθεσιακού αφιερώματος θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν νέες προτάσεις σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, υποτροφίες, καθώς και τις πιο προηγμένες καινοτομίες από τα κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.
Η θεματική έκθεση από το CERN με αφορμή τα 70α γενέθλιά του
Στο αφιέρωμα της «Akademia» συμμετέχει φέτος και το CERN, το οποίο θα παρουσιάσει μία μοναδική θεματική έκθεση με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την ίδρυση του, όπου θα προβάλλει τα επιτεύγματα και τη συνεισφορά του Ευρωπαϊκού Εργαστηρίου Σωματιδιακής Φυσικής στους τομείς της σωματιδιακής φυσικής και της επιστημονικής ανακάλυψης.
H Διαδραστική Σήραγγα του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων, η συνταγή για την «τούρτα του σύμπαντος», η Big Bang εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας (AR) κα, θα «μαγνητίσουν» τους επισκέπτες του περιπτέρου του CERN.
Το αναλυτικό πρόγραμμα των παρουσιάσεων της «Akademia» είναι αναρτημένο στο https://www.thessalonikifair.gr/el/parallel-events-program
Χορηγοί επικοινωνίας του προαναφερόμενου εκθεσιακού αφιερώματος είναι οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας EMPLOY EDU και η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα για την Παιδεία esos.gr
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ιρλανδία: Παρουσίαση πρωτοποριακού προγράμματος παροχής βασικού εισοδήματος για τους καλλιτέχνες
- ΣΥΡΙΖΑ: Καταψήφισε στο Ευρωκοινοβούλιο τη «ρήτρα διασφάλισης» της Συμφωνίας EU-MERCOSUR
- Ευρωβουλευτές ΠΑΣΟΚ : Η ΕΕ οφείλει να προστατεύει τους παραγωγούς της και όχι να τους αφήνει εκτεθειμένους
- Κύκλωμα λαθραίων τσιγάρων: Με δύο προφυλακίσεις ολοκληρώθηκαν οι απολογίες της πρώτης ομάδας
- Σαουδική Αραβία: Στο Ριάντ, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ σούταρε με νεαρές αθλήτριες ποδοσφαίρου, vid
- Εθνικό Απολυτήριο: Μείωση ύλης και λιγότερα εξεταζόμενα μαθήματα στη Γ’ Λυκείου – Όλες οι αλλαγές
- Τραμπ για Ιράν: «Είτε θα καταλήξουμε σε συμφωνία, είτε θα πρέπει να κάνουμε κάτι πολύ σκληρό»
- Κρήτη: Κοινό ψήφισμα τριών δημάρχων για τη στήριξη και εύρυθμη λειτουργία των σχολειών σε δυσπρόσιτες περιοχές
- Σοκ στη Βρετανία: Έφηβος μαχαίρωσε και τραυμάτισε δύο αγόρια 12 και 13 ετών μέσα στο σχολείο τους
- Κάτω Πατήσια: Συνελήφθησαν 8 άτομα για την αιματηρή συμπλοκή μεταξύ νεαρών τον Δεκέμβριο του 2025









