γίνονται συζητήσεις για την ανακήρυξη της Ιαπωνίας σε τιμώμενη χώρα της Διεθνούς ‘Εκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) το 2026 βρίσκονται σε εξέλιξη με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo AE.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Ιάπωνας πρέσβης αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που υπάρχουν για διμερή συνεργασία στη ναυτιλία και την υψηλή τεχνολογία, αλλά και στη σημασία της συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολόγησης, που δρομολογήθηκε με την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Τόκιο, τον Ιανουάριο του 2023 και θα τεθεί σε ισχύ το 2025.
Ακόμη, ο Ιάπωνας πρέσβης εξέφρασε την επιθυμία να γνωρίσει καλύτερα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Θεσσαλονίκης, με στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ Ελληνικών και Ιαπωνικών επιχειρήσεων, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στους τομείς των μεταφορών και logistics, των υποδομών, της τεχνολογίας-πληροφορικής, αλλά και της έρευνας και καινοτομίας. Από την πλευρά του, ο κ. Μασούτης υπογράμμισε τη στρατηγική θέση της Θεσσαλονίκης, τη σημασία του λιμανιού της, του εκθεσιακού και συνεδριακού κέντρου, του αεροδρομίου, αλλά και των υποδομών της, που βελτιώνονται, καθιστώντας την ελκυστική σε ξένους επενδυτές.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- H “Πανδώρα” της NASA εκτοξεύτηκε με επιτυχία σήμερα – Ποια θα είναι η αποστολή της τον επόμενο χρόνο, vid
- Η ατρόμητη γυναίκα που έχει πέσει 23.000 φορές με αλεξίπτωτο – Βίντεο με το άλμα από το Μπουρτζ Χαλίφα
- Πρώτη συνεδρίαση του νέου Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου
- Κυβερνητικά στελέχη: Δύο συναντήσεις θα έχει ο Κυρ. Μητσοτάκης με τους αγρότες
- ΚΥΣΕΑ: Νέες τοποθέτηση αντιστράτηγων, αντιναυάρχων και αντιπτέραρχων
- Κλειστά τα σχολεία σε Φλώρινα, Αμύνταιο και Πρέσπες λόγω ψύχους και χιονόπτωσης
- Το παλαιότερο δηλητήριο βέλους στον κόσμο εντοπίστηκε σε βλήματα 60.000 ετών στη Νότια Αφρική
- Κράτη περιμένουν παρεμβάσεις των BRICS μετά τα όσα συμβαίνουν με τις ΗΠΑ
- Σ.Φάμελλος: Επικίνδυνη η ανευθυνότητα της κυβέρνησης στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και Διεθνούς Δικαίου
- ΥΠΕΞ Κούβας σε ΗΠΑ: Έχουμε δικαίωμα να εισάγουμε καύσιμα από οποιαδήποτε χώρα που επιθυμεί να τα εξάγει









