«Είμαστε τελικά σε αγοραστική δύναμη σε χειρότερο επίπεδο ακόμα και από τη Βουλγαρία;
Πάμε να δούμε τρία στοιχεία που αποδεικνύουν το εντελώς αντίθετο», αναφέρει αρχικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Και συνεχίζει:
«Πρώτον, κατώτατος μισθός, η Ελλάδα είναι στην 11η θέση ανάμεσα στις 22 χώρες της ΕΕ που έχουν θεσμοθετημένο κατώτατο μισθό.
Δεύτερον, πραγματική ατομική κατανάλωση κατά κεφαλήν. Με βάση τα επίσημα στοιχεία, η Ελλάδα είναι στην 21η θέση, πάνω δηλαδή, εκτός από την Βουλγαρία, από έξι συνολικά χώρες της Ευρώπης.
Γιατί αυτός ο δείκτης είναι ο πιο αξιόπιστος; Γιατί ο δείκτης αυτός περιλαμβάνει όλα τα αγαθά και τις υπηρεσίες που καταναλώνουν τα νοικοκυριά και στην πραγματικότητα είναι ο δείκτης ευημερίας τους. Με βάση, λοιπόν, τον δείκτη ευημερίας, η Ελλάδα είναι στο 79% του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τρίτον, η χώρα μας βρίσκεται σταθερά στις πρώτες θέσεις του ρυθμού αύξησης του πραγματικού κατά κεφαλήν ΑΕΠ.
Πέρυσι, για παράδειγμα, ήμασταν δεύτεροι στην σειρά κατάταξης, με ρυθμό αύξησης του κατά κεφαλήν ΑΕΠ 2,5%, ανάμεσα στις 27 χώρες, τη στιγμή που η Ευρώπη είχε μηδενικό ρυθμό αύξησης».
Ο κ. Μαρινάκης προσθέτει:
«Το τελευταίο πράγμα που θα κάνει αυτή η Κυβέρνηση είναι να πανηγυρίσει. Είναι δεδομένο ότι έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας, ούτως ώστε να φτάσουμε στον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε επίπεδο εισοδημάτων. Αλλά όσο επικίνδυνος είναι ένας πανηγυρισμός, άλλο τόσο άδικη είναι η ισοπέδωση».
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / Ν. Αρμένης / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επίσκεψη Μ. Χρυσοχοϊδη στην Τουρκία – Τι συζήτησε με τον υπουργό Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια
- Σε «Τραμπ-Κένεντι» μετονομάστηκε το Κέντρο Κένεντι στις ΗΠΑ
- Τραγωδία μετά από πτώση αεροπλάνου στη Βόρεια Καρολίνα: Πληροφορίες για νεκρούς, vid
- Σ. Φάμελλος: Οι αγρότες χρειάζονται εξειδικευμένη και άμεση εξυπηρέτηση και καθοδήγηση
- Η Λευκορωσία είναι κοντά στην αποκατάσταση των σχέσεων με τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Λουκασένκο
- ΑΑΔΕ: Απλούστευση των διαδικασιών Μητρώου για πολίτες και επιχειρήσεις
- Σαν σήμερα στις 18 Δεκεμβρίου 1892, η πρεμιέρα του αριστουργήματος του Τσαϊκόφσκι “Καρυοθραύστης”
- Ξεκάθαρο: Αυτοί θέλουν τον πόλεμο! Οτιδήποτε άλλο είναι απλά εκτός πραγματικότητας
- Σουηδία: Δεν θα ανοίξει ξανά έρευνα για τη δολοφονία του Ούλοφ Πάλμε, πριν από 40 χρόνια, λόγω έλλειψης στοιχείων
- Θανατοποινίτης θα εκτελεστεί στη Φλόριντα – Είχε καταδικαστεί πριν 40 χρόνια για 5 δολοφονίες









