«Ο εχθρός εντοπίζει διευθύνσεις IP στο έδαφός μας (…) και συνδέεται εξ αποστάσεως σε κάμερες που δεν είναι ασφαλείς και παρακολουθούν τα πάντα, από αυλές ιδιωτών μέχρι στρατηγικής σημασίας οδούς και αυτοκινητοδρόμους», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο.
Συνέστησε επίσης την απεγκατάσταση εφαρμογών γνωριμιών από ηλεκτρονικούς υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα, θεωρώντας πως θα μπορούσαν να βρεθούν στο στόχαστρο χάκερ για τη συλλογή πληροφοριών και προσωπικών δεδομένων.
Το υπουργείο Εσωτερικών συμβούλευσε ειδικότερα τους ρώσους στρατιώτες να μην ανοίγουν γραπτά μηνύματα από άγνωστους αποστολείς και να διαγράψουν συνομιλίες με συμπολεμιστές τους σε περίπτωση που κινδυνεύουν να αιχμαλωτιστούν.
Οι κάτοικοι παραμεθόριων περιοχών καλούνται επίσης να μην δημοσιοποιούν σε κοινωνικά δίκτυα βίντεο με κινήσεις στρατιωτικών οχημάτων.
Στρατιώτες, αστυνομικοί και αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών κλήθηκαν να διαγράψουν από τα κινητά τους τηλέφωνα φωτογραφίες που αποκαλύπτουν την ιδιότητά τους. Επίσης, θα πρέπει να αποφεύγεται η χρήση ψευδωνύμων όπως «Lyosha FSB» – FSB είναι το ακρωνύμιο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
«Οι εργαζόμενοι στον ενεργειακό τομέα, συμπεριλαμβανομένης της πυρηνικής βιομηχανίας, θα πρέπει να αφαιρέσουν την επαγγελματική τους ιδιότητα από πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να μην βρεθούν στο στόχαστρο των υπηρεσιών πληροφοριών του εχθρού», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αυτό είναι το νέο σπίτι της πριγκίπισσας Κέιτ
- Σε εκλογικό «πυρετό» η Νέα Υόρκη
- Πολίτης με άγνοια κινδύνου πιάνει στον αέρα εχθρικό drone, vid
- Η Κίνα αρνείται ότι κάνει πυρηνικές δοκιμές
- Κυνηγός ενός τεράστιου αρουραίου…έγινε υπάλληλος σε αεροδιάδρομο! ΒΙΝΤΕΟ
- Ρωσικός πύραυλος Burevestnik: Ο Scott Ritter περιέγραψε τι περιμένει την Αμερική
- Βεντέτα στην Κρήτη: Υπό ισχυρά αστυνομικά μέτρα η κηδεία του 39χρονου
- Στην Κίνα ο Ρώσος πρωθυπουργός: «Σε ιστορικά υψηλό επίπεδο οι σχέσεις μας», vid
- «Κάν’ το όπως η Θεσσαλονίκη», λέει για τα πατίνια η παράταξη του Κ. Μπακογιάννη
- Βρετανία: Ο ύποπτος για την επίθεση με μαχαίρι μέσα σε τρένο στην Αγγλία δεν ήταν γνωστός στην αντιτρομοκρατική αστυνομία









