Αρκετοί Ουκρανοί μαχητές που συμμετείχαν στη διασυνοριακή επίθεση του Κιέβου στο Κουρσκ παραδέχθηκαν ότι «βοήθησαν στη μεταφορά» (δηλαδή στην απαγωγή) Ρώσων αμάχων σε άγνωστη τοποθεσία.
Οι αποκαλύψεις ήρθαν όταν οι Ρώσοι βρήκαν και παρουσίασαν βίντεο από τα κράνη Ουκρανονατοϊκών που είτε πιάστηκαν αιχμάλωτοι είτε σκοτώθηκαν στη μάχη.
Το παρακάτω βίντεο δείχνει ένοπλους Ουκρανούς μαχητές να συνοδεύουν Ρώσους άνδρες -ορισμένους από αυτούς ξυλοκοπημένοι, με δεμένα μάτια και δεμένα χέρια- από ιδιωτικές κατοικίες και να τους σπρώχνουν βίαια σε ένα φορτηγό.
Πιστεύεται ότι πρόκειται για πολίτες που άρπαξαν στο χωριό Goncharovka, περίπου 8 χιλιόμετρα από τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα.
Πρόκειται για ένα από τα χωριά που οι ουκρανικές δυνάμεις κατέλαβαν την περασμένη εβδομάδα.
Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, ζητήθηκε από τους Ουκρανούς αιχμάλωτους να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το βίντεο και να εξηγήσουν ποιούς φόρτωναν στο όχημα και γιατί.
Ένας από τους Αιχμαλώτους ισχυρίστηκε ότι οι άνδρες ήταν Ρώσοι στρατεύσιμοι που συνελήφθησαν από τους Ουκρανούς, αλλά παραδέχτηκε ότι τουλάχιστον τρεις από αυτούς ήταν στην πραγματικότητα «άμαχοι κάτοικοι».
Ο αιχμάλωτος Ουκρανός στρατιώτης επέμεινε ότι η μονάδα τους ήταν απλώς επιφορτισμένη με τη συλλογή των ανθρώπων και την παράδοσή τους στη στρατιωτική αστυνομία. Υποστήριξε ότι δεν γνώριζαν γιατί συνελήφθησαν οι πολίτες, επαναλαμβάνοντας ότι καθήκον τους ήταν απλώς να τους μεταφέρουν σε άλλη τοποθεσία.
Οι Ουκρανοί είπαν ότι άρχισαν να υπηρετούν στον στρατό από την άνοιξη του περασμένου έτους ως ανιχνευτές.
Ένας άλλος αιχμάλωτος πολέμου παραδέχτηκε ότι εκπαιδεύτηκε στη Γερμανία, ενώ ένας άλλος ισχυρίστηκε ότι είχε λάβει μόνο βασική στρατιωτική εκπαίδευση.
Οι ανακρίσεις των αιχμαλώτων συνεχίζονται από τις ρωσικές αρχές και αναμένεται να βγουν πολλές λεπτομέρειες στη φόρα τις επόμενες μέρες σχετικά με την «αποστολή αυτοκτονίας» των Ουκρανών στο Κουρσκ:
ΑΠΕΜΠΕ-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επικό ΒΙΝΤΕΟ: Αστυνομικός στο Τέξας συλλαμβάνει άντρα αλλά αυτός…χαίρεται για έναν λόγο!
- Πρωτοφανείς εικόνες στον Λευκό Οίκο: Δίπλα-δίπλα η Μελάνια με ανθρωποειδές ρομπότ, vid
- Ο Ρώσος πρέσβης στην Βρετανία θεωρεί πως το Λονδίνο ωθεί το Κίεβο «σε περαιτέρω κλιμάκωση»
- Μ. Ανατολή: Ο ΓΓ του ΟΗΕ διορίζει Προσωπικό Απεσταλμένο για τη διαχείριση της σύγκρουσης και ανησυχεί για παγκόσμιο οικονομικό σοκ
- Για «έκρηξη» βίας που οφείλεται εν μέρει στους μετανάστες, μίλησε ο καγκελάριος της Γερμανίας
- Ντόμινο παραιτήσεων στην Ιταλία: Αποχώρησε και η υπουργός Τουρισμού, Ντανιέλα Σαντανκέ
- Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος ταρακούνησε και την Θεσσαλονίκη
- Εντοπίστηκε στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης η σορός του 34χρονου αγνοούμενου δύτη
- Συναγερμός στην Πεύκη: Εντοπίστηκε οβίδα σε οικοδομή
- ΗΠΑ-Κίνα: Η μεγάλη συνάντηση ανακοινώθηκε – Ο πλανήτης οργανώνεται









