Περισσότεροι από τριακόσιοι νέοι και νέες, ο ανθός της Ορθοδοξίας στην Ιερά Επισκοπή Χώρας, στη Βικτώρια, πέρασαν το κατώφλι της Ιεράς Μονής Παναγίας «Άξιον Εστί», στο προάστιο Northcote της Μελβούρνης, για να λάβουν μέρος στο τριήμερο Συνέδριο Νεολαίας (16-18 Αυγούστου) υπό τον γενικό τίτλο: «Είμαστε έτοιμοι για το μέλλον».
Η έναρξη του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 16 Αυγούστου, από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Μακάριο, παρουσία των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Μελβούρνης κ. Κυριακό και Χώρας κ. Ευμένιο, και πολλών κληρικών από τις δύο Ι. Επισκοπές της Βικτώριας. Παρέστησαν, επίσης, και απηύθυναν θερμούς χαιρετισμούς, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Μελβούρνη κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης και η ομογενής Ομοσπονδιακή Βουλευτής κ. Μαρία Βαμβακινού, ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού της Αυστραλίας κ. Anthony Albanese.
Καθώς η εφετινή διοργάνωση του Συνεδρίου Νεολαίας συμπίπτει με τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση της Ορθοδόξου εν Αυστραλία Εκκλησίας, από την κεντρική ομιλία που εκφώνησε ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος δε θα μπορούσε να απουσιάζει η αναφορά στις προκλήσεις που ανακύπτουν για τον φιλόχριστο λαό της πέμπτης ηπείρου κατά την εισόδευση στη νέα εκατονταετία. «Η αποστολή της Εκκλησίας δια μέσου των αιώνων ήταν πάντοτε να διαδώσει την αιώνια αλήθεια, που είναι ο Χριστός», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος.
Παρακάλεσε δε τους νέους να πορεύονται με πνεύμα ενότητος εντός του σώματος της Εκκλησίας, ενώ υπενθύμισε έναν λόγο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, ότι «η Εκκλησία δεν είναι τοίχος και στέγη, αλλά πίστη και τρόπος ζωής».
Εξάλλου, ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε επίκαιρα και διδακτικά στις νέες και τους νέους, απευθύνοντάς τους πατρικές συμβουλές για την περαιτέρω πνευματική τους πρόοδο. Τους προέτρεψε να αντικαταστήσουν τις ανώφελες κοσμικές μέριμνες και συνήθειες με επωφελείς πνευματικά δραστηριότητες, όπως η ανάγνωση των βίων των Αγίων της Εκκλησίας μας και δη εκείνων που αγιοκατετάγησαν προσφάτως από το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο. «Διαβάστε για αυτούς τους ανθρώπους», επισήμανε, «και δείτε τι τους έκανε να ξεχωρίζουν. Πώς άντεξαν τις πιέσεις αυτού του κόσμου; Πώς σκέφτονταν και αντιδρούσαν; Τι συμβούλευαν τους ανθρώπους με προβλήματα σαν τα δικά μας, που πήγαιναν να τους δουν; Είμαστε τυχεροί που ζούμε σε μια εποχή όπου έχουμε πρόσβαση σε τόσες πολλές πληροφορίες. Μπορούμε να διαβάσουμε και τις παραμικρές λεπτομέρειες σχετικά με αυτούς τους σύγχρονους αγίους. Μπορούμε να δούμε το πνεύμα τους, να γνωρίσουμε τις μοναδικές προσωπικότητές τους και να κατανοήσουμε πώς μεταμόρφωσαν τη ζωή τους σε ζωή εν Χριστώ».
Συμπερασματικά, ο Σεβασμιώτατος, αφού παρότρυνε τους νέους να εμπνέονται από τους Αγίους, τους συμβούλεψε να χρησιμοποιούν τον υλικό κόσμο και τα σύγχρονα μέσα που τους προσφέρει, αλλά να μην τα καταχρώνται. «Χρησιμοποιήστε τα για τη δόξα του Θεού και για τη σωτηρία μας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Νορβηγία: Ο εισαγγελέας ζήτησε κάθειρξη άνω των επτάμισι ετών για τον προγονό του πρίγκιπα διαδόχου
- Μ. Θεμιστοκλέους: Για πρώτη φορά το ΕΣΥ κατάφερε να μειώσει τους χρόνους αναμονής για χειρουργείο
- «Επικοινωνήστε μαζί μας»: στο εμπόλεμο Ιράν, η Μοσάντ… στρατολογεί
- Μοτζταμπά Χαμενεΐ: Οι «δολοφόνοι» του Λαριτζανί θα «πληρώσουν το τίμημα»
- Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ ανακοίνωσε 2 συναυλίες στο Λος Άντζελες
- Την Κύπρο επισκέπτεται ο Βρετανός υφυπ. Εξωτερικών, Στίβεν Ντάουντι
- Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου Αγοράς: Το θεσμοθετημένο περιθώριο στα καύσιμα καλύπτει το αντίστοιχο της προ κρίσης περιόδου στη Λέσβο
- Επέκταση του δικτύου καφέ κάδων στον δήμο Αθηναίων
- Την δική της πρόταση για την ενεργειακή κρίση έκανε η Τουρκία
- Θ. Κοντογεώργης: Η δημόσια ακίνητη περιουσία μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ισχυρό μοχλό περιφερειακής ανάπτυξης









