Λένε ότι η φημολογούμενη συμμετοχή του διάσημου ηθοποιού που είναι Σαηεντολόγος θα ήταν «προσβολή για τα θύματα των αιρέσεων».
Γάλλοι ακτιβιστές κατά των αιρέσεων καταδίκασαν την πιθανή εμφάνιση του ηθοποιού του Χόλιγουντ και γνωστού Σαηεντολόγου Τομ Κρουζ στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού την Κυριακή 11 Αυγούστου. Αν και η παρουσία του δεν έχει επιβεβαιωθεί, ο αστέρας του Mission Impossible αναμένεται ευρέως να είναι μέρος στην τελετή λήξης των Αγώνων.
«Το απλό γεγονός ότι μιλάμε για την παρουσία του είναι προσβολή για τα θύματα», είπε η Κατρίν Κατς, πρώην Γαλλίδα δικαστής που ηγείται της UNADFI, μιας ομάδας αφιερωμένης στην υπεράσπιση των θυμάτων των αιρέσεων. «Είναι πραγματικά ένα κακό μήνυμα». Η Charline Delporte, πρόεδρος της ένωσης θυμάτων Caffes, το χαρακτήρισε «ντροπή», αναφέρει η γαλλική εφημερίδα LeMonde.
Ακτιβιστές κατά των αιρέσεων όπως ο Katz και ο Delporte κατηγόρησαν τους Σαηεντολόγους ότι στρατολογούν κόσμο έξω από τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις συμπεριλαμβανομένου του Stade de France βόρεια του Παρισιού, το οποίο θα φιλοξενήσει την τελετή λήξης. «Είναι πολύ παρόντες στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα, αναμφίβολα θα πλησιάσουν πολλούς νέους, είμαι πολύ ανήσυχος», είπε ο Ντελπόρτε.
Η Εκκλησία της Σαηεντολογίας, η οποία ιδρύθηκε από τον Αμερικανό συγγραφέα Λ. Ρον Χάμπαρντ στις αρχές της δεκαετίας του 1950 και συγκαταλέγει τον Κρουζ και τον Τζον Τραβόλτα μεταξύ των μελών της, είναι εδραιωμένη στο Χόλιγουντ και το Λος Άντζελες, όπου κατέχει πολλές εκτεταμένες ιδιοκτησίες.ωΟ Χάμπαρντ καταδικάστηκε ερήμην του σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση για απάτη στη Γαλλία το 1978, σύμφωνα με το Miviludes.
photo: epa-ansa
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Δένδιας: Η αναγκαιότητα της παρουσίας της Ελλάδας στην Κύπρο θα αξιολογείται διαρκώς
- Κικίλιας για συνέπειες του πολέμου: «Κανείς δεν ξέρει τι ξημερώνει αύριο»
- Κυβέρνηση για fuel pass: Τότε θα γίνει η καταβολή στους δικαιούχους
- Super League: Αυτό είναι το πρόγραμμα των play off που θα κρίνουν τον φετινό πρωταθλητή
- Πιερρακάκης: Δεν γνωρίζουμε τη διάρκεια και το βάθος της κρίσης
- Έβαλαν… ρομποτόσκυλο να υποδεχθεί τον Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη – ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ
- Πόλεμος Μ. Ανατολής: Αυτές είναι οι μέχρι στιγμής ανθρώπινες απώλειες
- Λίβανος: Οι αρχές της χώρας απέλασαν τον πρεσβευτή του Ιράν
- Οι ΗΠΑ έχουν γίνει απρόβλεπτος σύμμαχος, σύμφωνα με τον αρχηγό των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων
- 43.000 αρχαίες σημειώσεις ανακάλυψαν έκπληκτοι αρχαιολόγοι στην Αίγυπτο – Βρήκαν μέχρι και «to do lists»!









