Η συγκομιδή των δύο λευκών ποικιλιών, μαλαζουγιά και ρομπόλα, ορίστηκε για την ερχόμενη Παρασκευή 9 Αυγούστου, νωρίς νωρίς το πρωί, ενώ το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει ο τρύγος των δύο κόκκινων ποικιλιών, του ξινόμαυρου και του αγιωργίτικου.
Οι υπηρεσίες Πρασίνου του δήμου Θεσσαλονίκης ενημερώθηκαν από το Κτήμα Γεροβασιλείου, με τη συνδρομή του οποίου οινοποιούνται τα κρασιά με την επωνυμία «Γοργόνα», τα οποία δεν κυκλοφορούν στο εμπόριο αλλά διατίθενται για φιλανθρωπικούς και κοινωνικούς σκοπούς, πως η ώρα του τρύγου έφτασε νωρίτερα απ’ ό,τι συνήθως λόγω της παρατεταμένης ζέστης.
«Ο αμπελώνας αγαπήθηκε πολύ και αγκαλιάστηκε από τους δημότες. Έχει μεγάλη επισκεψιμότητα τόσο από τους κατοίκους της περιοχής, όσο από σχολεία, αλλά και από τουρίστες που έρχονται στην πόλη και θέλουν να τον δουν από κοντά», δήλωσε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης, αρμόδιος για θέματα Πρασίνου, Βασίλης Διαμαντάκης, καλώντας όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη διαδικασία του τρύγου, που θα γίνει στις 7 το πρωί της Παρασκευής.
Ο αστικός αμπελώνας, που είναι μοναδικός στον ελλαδικό χώρο, δημιουργήθηκε το 2013 και εκτός από τα δύο στρέμματα με αμπέλι, στον χώρο των συνολικά οκτώ στρεμμάτων υπάρχουν επιπλέον 83 είδη οπωροφόρων δέντρων. Οι μαθητές και οι μαθήτριες που επισκέπτονται το σημείο έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν από κοντά, να μαθαίνουν και να ξεχωρίζουν τα δέντρα αλλά και τους καρπούς τους.
Σε εξέλιξη εργασίες παρέμβασης στον αστικό αμπελώνα
Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτό το διάστημα εργασίες παρέμβασης στον αστικό αμπελώνα, καθώς κρίθηκε απαραίτητο από τη δημοτική αρχή του Στέλιου Αγγελούδη να αλλαχθούν οι περιφράξεις που σάπισαν, να τοποθετηθούν δύο μεγάλα κιόσκια για να προσφέρουν σκιά σε όσους επισκέπτονται το σημείο καθώς επίσης και παγκάκια.
Στόχος είναι να γίνει ο χώρος ακόμη πιο ελκυστικός για τους κατοίκους της περιοχής και πιο φιλόξενος για τους επισκέπτες και τα δεκάδες σχολεία της Θεσσαλονίκης που τον επισκέπτονται στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού τους προγράμματος.
Α. Καρυπίδου – ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επιβεβαίωσε και το Πεντάγωνο! Νέα περίοδος δείχνει να ξεκινά μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ
- Η μπλε πεταλούδα Atlas με τα 229 χρωμοσώματα ανοίγει νέους δρόμους στην κατανόηση της εξέλιξης
- Αυτά τα μέτρα ανέφερε το ΥΠΑΑΤ για τον περιορισμό της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
- Tο Taste Atlas τίμησε ξανά την Ελλάδα: Τα δύο παραδοσιακά γλυκά με τυρί στα καλύτερα του κόσμου
- Η Gen Z δίνει πνοή στα vintage και second hand καταστήματα – Η “γρήγορη μόδα” ήρθε και στην Ελλάδα
- «Θέλουμε να αποφύγουμε το lockdown»! Ανησυχία για την κτηνοτροφία και την γεωργία στην Ελλάδα
- Bασίλισσα Καμίλα: Το πρόβλημα υγείας που την ταλαιπωρεί – Ελπίζει να αναρρώσει για την επίσκεψη Τραμπ
- Γκουτέρες: «Παρακολουθούμε τη συστηματική καταστροφή της πόλης της Γάζας»
- Νέες απόκοσμες εικόνες από το Κάλλιο – Αναδύθηκε το βυθισμένο χωριό στη λίμνη Μόρνου
- Ισραήλ: Αναχαιτίστηκε πύραυλος που εκτόξευσαν οι Χούθι της Υεμένης