“Ζητούμε από τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία να σταματήσουν αμέσως να αναμειγνύονται στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας και να σταματήσουν να φαντάζονται εχθρούς”, δήλωσε η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Λιν Τζιαν.
Χθες οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας εξέδωσαν έπειτα από συνάντησή τους στο Τόκιο ανακοίνωση, στην οποία κατήγγειλαν τις “αποσταθεροποιητικές” ενέργειες της Κίνας, κυρίως στη Νότια Σινική Θάλασσα, εκφράζοντας επίσης ανησυχία για την αυξανόμενη συνεργασία της Ρωσίας με το Πεκίνο και τη Βόρεια Κορέα.
Οι Αμερικανοί υπουργοί Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και Άμυνας Λόιντ Όστιν με τους Ιάπωνες ομολόγους τους Γιόκο Καμικάουα και Μινόρου Κιχάρα σημείωναν στην ανακοίνωσή τους ότι η Κίνα φιλοδοξεί να “αναδιαμορφώσει τη διεθνή τάξη προς όφελός της”, πράγμα το οποίο αντιπροσωπεύει “τη μεγαλύτερη στρατηγική πρόκληση στην περιοχή Ινδικού-Ειρηνικού και πέραν αυτής”.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Nεκρός 29χρονος δικυκλιστής σε τροχαίο στη Λ. Γεωργικής Σχολής – Ποινική δίωξη σε 4 άτομα
- Μπορεί να το ζήσουμε και αυτό; Τι συζητιέται έντονα στο πολιτικό παρασκήνιο της Ελλάδας
- Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου οι μετεγγραφές των πρωτοετών φοιτητών των Πανεπιστημίων
- Δύο ουκρανικά drones φέρονται να επιτέθηκαν σε σημαντικό ρωσικό πετροχημικό συγκρότημα
- Περού: Ανακαλύφθηκε απολίθωμα δελφινιού ηλικίας 12 εκατομμυρίων ετών
- Μητσοτάκης από Λήμνο για ΦΠΑ σε νησιά κάτω το 20.000 κατοίκων: «Νομίζω ότι διορθώσαμε μία μεγάλη αδικία»
- Πάτρα: Ελεύθεροι οι δύο προσωρινά κρατούμενοι για τη φωτιά στο Γηροκομείο
- Πιέζεται ο Μακρόν! Τι συμβαίνει στην Γαλλία
- Μια νέα μορφή διαβήτη προκαλεί ο υποσιτισμός – Αφορά κυρίως τις φτωχές χώρες
- Viral βίντεο δείχνει γυναίκες να γυμνάζονται με μπούρκες και χιτζάμπ μέσα σε γυμναστήριο!
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΕΔΕ

ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ

ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΕΤΡΟ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
