Την απόφασή του για μηδενική ανοχή στη μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας των εργαζομένων στον χώρο της ναυτιλίας, εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης προς τους εκπροσώπους του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου της Αττικής, των Εργαζομένων Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδος, του Σωματείου Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών και του Εργατικού Κέντρου Πειραιά κατά τη συνάντησή τους στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Ο κ. Στυλιανίδης υπενθύμισε μάλιστα στους εκπροσώπους των εργαζομένων τη δήλωσή του, όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του ως υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σύμφωνα με την οποία «η ασφάλεια όσων απασχολούνται στη ναυτιλία είναι μη διαπραγματεύσιμη».
Η συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζόμενων στις ναυπηγοεπισκευαστικές εγκαταστάσεις, πραγματοποιήθηκε παρουσία και του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Κώστα Καραγκούνη, μετά τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 63χρονου εργαζόμενου σε ναυπηγείο της Σαλαμίνας και τον ελαφρύ τραυματισμό ενός 22χρονου κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης και επισκευής πλοίου.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έθεσαν τα πάγια αιτήματα που αφορούν στην εργασιακή ασφάλεια στις ναυπηγικές εγκαταστάσεις. Ο υπουργός και ο υφυπουργός δεσμεύτηκαν να συνεχισθεί ο διάλογος τόσο από πλευράς υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής όσο και του υπουργείου Εργασίας προκειμένου να αναβαθμισθεί το θέμα της ασφάλειας σε όλη τη διαδικασία της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Με αυτές τις δικαιολογίες πολεμούν τους αγροτοκτηνοτρόφους! Τι έλεγαν για το κρέας – Video
- Νέα ρωσική απάντηση στην διεθνιστική Ευρώπη από την Ανατολή
- Μηδενική αύξηση των δημοτικών τελών για το 2026 στον Δήμο Θεσσαλονίκης
- Ρωσικές δυνάμεις αναφέρουν πως διατηρούν υπό πλήρη έλεγχό την πόλη Κουπιάνσκ
- Δεν μπορεί να αγνοούνται αυτές οι φωνές στην Ευρώπη και να ακούγονται μόνο όσες θέλουν πόλεμο
- Στα “λευκά” η Νέα Υόρκη λίγο πριν τα Χριστούγεννα – Σπάνιες εικόνες με το Central Park καλυμμένο με χιόνι
- Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Το τέλος των τριών ευρώ, δεν σταματά τη λαίλαπα των ασιατικών πλατφορμών
- “Stranger Things”: Τα πιο σκοτεινά μυστικά του Χόκινς στο νέο τρέιλερ- “Τίποτα δεν έχει τελειώσει”
- Τρίνινταντ και Τομπάγκο: Άδεια στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ να χρησιμοποιούν τα αεροδρόμια της χώρας
- Ρεκόρ βροχοπτώσεων «ζωντάνεψε» μια εξαφανισμένη λίμνη στην Κοιλάδα του Θανάτου – Δείτε εικόνα









