Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι δράστες είχαν συστήσει συμμορία και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά διέπρατταν κλοπές σε τουριστικά καταλύματα απ’ όπου αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή, ειδή ρουχισμού-ένδυσης, ρολόγια και προσωπικά αντικείμενα.
Η Αστυνομία, μετά από στοχευμένη επιχείρηση, κατάφερε να βάλει τέλος στη δράση της συμμορίας, ενώ εντοπίσθηκε υπαίθριος χώρος «καβάτζα», όπου διέμεναν προσωρινά εντός σκηνής και απέκρυπταν τη λεία τους ανάμεσα σε βράχους.
Από τα ανευρεθέντα πειστήρια και την ανάλυση των δεδομένων της υπόθεσης έχουν εξιχνιαστεί επτά περιπτώσεις κλοπών χρημάτων και αντικειμένων, η αξία των οποίων εκτιμάται πάνω από 55.000 ευρώ. Ανάμεσα στα πειστήρια βρέθηκε κυνηγετικό όπλο το οποίο είχε κλαπεί το 2022.
Κατά την αναζήτηση των δραστών, περιπολούντες αστυνομικοί και στελέχη της ΟΠΚΕ, χθες, πρώτες πρωινές ώρες, εντόπισαν τους κατηγορούμενους να κινούνται πλησίον της «καβάτζας», οι οποίοι αντιλαμβανόμενοι τον επικείμενο έλεγχο τράπηκαν σε φυγή. Ωστόσο αργότερα, κατά τη εξέλιξη των ερευνών, εντοπίσθηκε εκ νέου ο 32χρονος και συνελήφθη καθώς επιχείρησε να διαφύγει.
Ο 32χρονος συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου.
Μέρος των κατασχεθέντων ευρημάτων που αναγνωρίστηκε, αποδόθηκε.
Τέλος, από την ΕΛΑΣ σημειώνεται ότι από τις αστυνομικές υπηρεσίες στο Νότιο Αιγαίο έχει τεθεί σε εφαρμογή ενισχυμένο πρόγραμμα ασφάλειας και αστυνόμευσης, που στοχεύει στη διασφάλιση ενός σταθερού και ασφαλούς περιβάλλοντος για τους πολίτες, καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Λίβανος: Οι ισραηλινές επιθέσεις σκότωσαν 51 διασώστες και ιατρικό προσωπικό από την έναρξη του πολέμου
- Ο πρόεδρος του Ιράν ευχαρίστησε το Πακιστάν για την προσπάθεια τερματισμού του πολέμου με ΗΠΑ-Ισραήλ
- Δ. Παπαστεργίου: Οφείλουμε να είμαστε στο Διάστημα και να συμμετέχουμε με αξιοπρεπή προγράμματα
- Σπάνιες εικόνες με πλημμυρισμένους δρόμους στις πλέον άνυδρες περιοχές της Μ. Ανατολής, vid
- Συνελήφθη ο πρώην πρωθυπουργός του Νεπάλ
- Το Ιράκ διέταξε τη διενέργεια έρευνας μετά την επίθεση με drone στην κατοικία του προέδρου του Ιρακινού Κουρδιστάν
- Η διαφορά μιας γάτας και ενός σκύλου…όταν τους ταΐζεις! ΒΙΝΤΕΟ
- Γ. Παπανδρέου: Οι τρεις άξονες της Βίβλου Δημοκρατικών Μεταρρυθμίσεων
- Διακόπηκε η παραγωγή μεγάλης ιρανικής χαλυβουργίας ύστερα από τις επιθέσεις ΗΠΑ-Ισραήλ
- Ευ. Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ οφείλει έναντι της χώρας να θέσει ως εκλογικό στόχο τη νίκη του









