Μόνο δύο χώρες μπορούν να επιβιώσουν από έναν πυρηνικό πόλεμο, ισχυρίζεται ερευνήτρια

Αρκετές χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, η Ινδία, το Πακιστάν, η Βόρεια Κορέα, η Ρωσία και η Κίνα διαθέτουν πυρηνικά όπλα.

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει συνεχής απειλή πυρηνικής επίθεσης. Στο σημερινό παγκόσμιο σενάριο, σχεδόν καθημερινά υπάρχουν ειδήσεις για βομβαρδισμούς και πυροβολισμούς μεταξύ χωρών. Μέσα σε αυτό, είναι φυσικό να φοβόμαστε έναν πυρηνικό πόλεμο και να αναρωτιόμαστε ποιο μέρος στη Γη θα μπορούσε να είναι ασφαλές, αν μια χώρα χτυπηθεί με πυρηνικά.

Τι θα συμβεί αν ένας πόλεμος μεταξύ χωρών οδηγήσει σε παγκόσμιο πόλεμο και μία από αυτές αποφασίσει να χρησιμοποιήσει ένα πυρηνικό όπλο; Τώρα, μια ερευνήτρια δημοσιογράφος από την Αμερική ονόματι Annie Jacobsen έχει κάνει τεράστια έρευνα για τον αντίκτυπο ενός πυρηνικού πολέμου στον πλανήτη. Μοιράστηκε ότι υπάρχουν μόνο δύο χώρες όπου οι πιθανότητες ανθρώπινης επιβίωσης θα είναι μεγαλύτερες εάν συμβεί ένα τέτοιο μοιραίο γεγονός.

Σύμφωνα με αναφορές της Daily Star News, η Annie Jacobsen μοιράστηκε ότι μέσα στις πρώτες 72 ώρες ενός πυρηνικού πολέμου, περίπου 5 δισεκατομμύρια άνθρωποι θα ήταν νεκροί. Τα 3 δισεκατομμύρια που θα επιβιώσουν στη συνέχεια θα αντιμετωπίσουν πολλές προκλήσεις. Συμμερίστηκε ότι ο πυκνός καπνός από τις φωτιές σε τρεις ηπείρους μπορεί να προκαλέσει μια μίνι εποχή παγετώνων, η οποία θα καθιστούσε αδύνατη για τους επιζώντες την καλλιέργεια τροφής. Εξήγησε ότι το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου, ειδικά τα μεσαία γεωγραφικά πλάτη θα καλύπτονταν από φύλλα πάγου. Σύμφωνα με αυτήν, μέρη όπως η Αϊόβα και η Ουκρανία θα καλύπτονταν από χιόνι για τα επόμενα 10 χρόνια.

Μιλώντας στο Ημερολόγιο ενός CEO podcast, είπε ότι η συνέπεια ενός πυρηνικού πολέμου θα ήταν μοιραία και θα οδηγούσε σε κατεστραμμένη γεωργία και περισσότερους θανάτους. Η Annie Jacobsen πρόσθεσε, «Επιπλέον, θα υπήρχε δηλητηρίαση από την ραδιενέργεια και δεν θα μπορούσαν οι άνθρωποι να ζουν έξω στο φως του ήλιου – οι άνθρωποι θα αναγκάζονταν να ζουν υπόγεια παλεύοντας για φαγητό».

Σύμφωνα με την Jacobsen, υπάρχουν μόνο λίγα μέρη όπου η γεωργία θα ήταν δυνατή και αυτά είναι η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία.

photo: freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί