Ο Γκέιμπριελ Κρίστιαν Νέιταλ-Χιορθ και ο φίλος του, Φίνεγκαν Λι Έλντερ, είχαν αρχικά καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τον φόνο του 35χρονου Μάριο Τσερτσέλο, το 2019. Ο ιταλός αστυνομικός μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου στη διάρκεια «σκηνοθετημένης» αγοραπωλησίας ναρκωτικών.
Οι καταδικασθέντες είδαν τις ποινές τους να ψαλιδίζονται σταδιακά ύστερα από διαδοχικές προσφυγές των δικηγόρων τους. Εφετείο έκρινε πρόσφατα ότι ο Νέιταλ-Χιορθ θα έπρεπε να εκτίσει ποινή κάθειρξης 11 ετών και 4 μηνών, αφού – σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα – διαπληκτιζόταν με άλλον αστυνομικό την ώρα που ο Έλντερ μαχαίρωνε τον Τσερσέλο Ρέγκα, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα. Στον Έλντερ επιβλήθηκε τελικά ποινή κάθειρξης 15 ετών και 2 μηνών και παραμένει στη φυλακή.
Δικαστικές πηγές ανέφεραν ότι το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα των δικηγόρων του Νέιταλ-Χιορθ και ο 23χρονος θα παραμείνει υπό κράτηση στο σπίτι της γιαγιάς του, στα περίχωρα της Ρώμης.
Η χήρα του αστυνομικού, Ρόζα Μαρία Εσίλιο, είναι «εντελώς σοκαρισμένη» από την απόφαση για κατ’ οίκον περιορισμό, δήλωσε ο δικηγόρος της Μάσιμο Φεραντίνο.
Οι δύο νέοι από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ είχαν προσπαθήσει να αγοράσουν ναρκωτικά στη διάρκεια των διακοπών τους στην ιταλική πρωτεύουσα. Υποστήριξαν ότι εξαπατήθηκαν και άρπαξαν την τσάντα μεσάζοντα ενός «εμπόρου ναρκωτικών» την ώρα που επιχειρούσε να το σκάσει, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.
Ακολούθως, συμφώνησαν να συναντηθούν με τον «έμπορο» για να ανταλλάξουν την τσάντα με χρήματα, αλλά δύο αστυνομικοί εμφανίστηκαν αντ’ αυτού, αναφέρει η ίδια πηγή. Ιταλικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο «έμπορος» ήταν πληροφοριοδότης της αστυνομίας.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης υποστήριξαν πως οι νεαροί Αμερικανοί ενήργησαν σε νόμιμη άμυνα, καθώς πίστεψαν πως οι δύο μυστικοί αστυνομικοί ήταν εγκληματίες που ήθελαν να τους κάνουν κακό.
Η εισαγγελία, η οποία ζήτησε αυστηρότερη ποινή για τους δύο Αμερικανούς, έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση και να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Άμεση κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία ζητούν οι G7 – Τον Πούτιν τον ρώτησαν;
- Σαν σήμερα 13 Νοεμβρίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Πυρκαγιά σε σκάφος στη Μαρίνα Ζέας – Βυθίστηκαν τρία σκάφη
- Η συγγνώμη του Πιρς Μόργκαν στον Τζόκοβιτς έκανε παγκόσμια αίσθηση, vid
- Ένα…εντυπωσιακό Star Wars «καταφύγιο» στην έρημο της Γιούτα προκαλεί χαμό! Vid
- Επιστρέφει φόρους ακινήτων από το 2014 η ΑΑΔΕ – Ποιοι θα λάβουν αναδρομικά
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 13 Νοεμβρίου
- Παίζουν τα ρέστα τους: Τι λένε τώρα ΟΗΕ και ΠΟΥ για Υγεία και κλίμα
- Δεν σταματάνε πουθενά οι Ρώσοι! Τα βλέμματα στον Soyuz-5
- Ραγδαίες εξελίξεις για το μακελειό στα Βορίζια της Κρήτης: Συνελήφθη 23χρονος για τη βόμβα στο σπίτι









