Η Φινλανδία κατηγόρησε τη γειτονική Ρωσία ότι χρησιμοποιεί τη μετανάστευση ως όπλο, ενθαρρύνοντας πολλούς μετανάστες από χώρες όπως η Συρία και η Σομαλία να περάσουν τα σύνορα, ισχυρισμό που το Κρεμλίνο αρνείται.
Το Ελσίνκι πιστεύει ότι η Μόσχα προωθεί τις διελεύσεις αυτές ως αντίποινα για την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ και επειδή στηρίζει την Ουκρανία.
Η δεξιά κυβέρνηση του πρωθυπουργού Πέτρι Όρπο δήλωσε ότι το νομοσχέδιο είναι ζωτικής σημασίας για να σταματήσουν οι μελλοντικές αφίξεις, παρά το γεγονός ότι ο νόμος έρχεται σε αντίθεση με τις διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Δεν έχουν υπάρξει νέες αφίξεις αιτούντων άσυλο από τον Μάρτιο. Η Φινλανδία έκλεισε τα χερσαία σύνορά της με τη Ρωσία στα τέλη του περασμένου έτους.
(με πληροφορίες από ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Kepler – 51d: Τα μυστικά που κρύβει ο τεράστιος πλανήτης που είναι πιο ελαφρύς και από “μαλλί της γριάς”
- Για “στρατιωτική αυτοσυγκράτηση” καλεί ο ΔΟΑΕ μετά την ανακοίνωση της επίθεσης στην εγκατάσταση της Νατάνζ
- Βόλεϊ Ανδρών: Κυπελλούχος για 7η φορά στην ιστορία του αναδείχθηκε ο Παναθηναϊκός
- Το Ισραήλ προειδοποιεί ότι η ένταση των πληγμάτων στο Ιράν θα “αυξηθεί σημαντικά”
- Κ. Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση δεν πήρε το μάθημα από την προηγούμενη κρίση – Μέτρα χωρίς άλλη καθυστέρηση
- Αυτονόητο στην Ελλάδα…στην Φινλανδία όμως; ΒΙΝΤΕΟ
- Σ. Φάμελλος για κατάρριψη ιρανικών πυραύλων από ελληνικούς Patriot – “Καθαρή εμπλοκή στον πόλεμο”
- Παίζει Resident Evil 2 σε μια πλήρη εγκατάσταση VR….με προσομοιωτή βάδισης! vid
- Θανατηφόρο τροχαίο στο Ρέθυμνο – Αγροτικό συγκρούστηκε με ΙΧ στη διασταύρωση Αρμένων
- Ευχές Μητροπολιτών και Αυτοδιοίκησης σε Μουφτήδες της Θράκης για μουσουλμανική θρησκευτική γιορτή









