Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η φωτιά παραμένει χωρίς ενεργό μέτωπο με διάσπαρτες εστίες οι οποίες αντιμετωπίζονται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι προσπάθειες των δυνάμεων που επιχειρούν έχουν επικεντρωθεί στις διάσπαρτες εστίες εντός της χαράδρας, καθώς όσες υπήρχαν περιμετρικά αυτής έχουν σβήσει. Από το πρώτο φως της ημέρας τα εναέρια μέσα έχουν ξεκινήσει τις ρίψεις νερού προκειμένου να συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς ενώ στο σημείο παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις. Συγκεκριμένα επιχειρούν 152 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 49 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν 7 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες, μηχανήματα έργου από την περιφέρεια Πελοποννήσου και τους δήμους καθώς και 2 ερπυστριοφόρα του στρατού.
Όσον αφορά την φωτιά που εκδηλώθηκε χθες λίγο μετά τις 19.00 στην περιοχή Κιμμέρια Ξάνθης, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, έχει κατασβεστεί. Η πυρκαγιά είχε ξεσπάσει σε οικοπεδικό χώρο με ξερά χόρτα και συσσωρευμένα, κυρίως ανακυκλώσιμα, υλικά στην περιοχή Κιμμέρια Ξάνθης. Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 30 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 2ης ΕΜΟΔΕ, 10 οχήματα και από αέρος κινητοποιήθηκαν τρία αεροσκάφη. Επιπλέον, μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους των οικισμών Πηγάδια, Νέος Ζυγός και Παλιός Ζυγός Ξάνθης προκειμένου να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω της πυρκαγιάς.
Σημειώνεται ότι πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα στις Περιφερειακές Ενότητες Έβρου και Ροδόπης, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ιρανοί: «Εμείς είμαστε έτοιμοι για μακρύ πόλεμο, εν αντιθέσει με τις ΗΠΑ»
- Ιράν: Τέταρτος Αμερικανός στρατιώτης νεκρός στη στρατ. επιχείρηση των ΗΠΑ
- «Ζητείται προσωπικό» στη Χαλκιδική: 9 στις 10 επιχειρήσεις δηλώνουν δυσκολία στην εύρεση εργαζομένων
- «Έκρηξη» στις πανευρωπαϊκές τιμές φυσικού αερίου – Προς νέο ράλι ανατιμήσεων;
- Κυρ.Μητσοτάκης για κρίση στη Μ. Ανατολή: «Πρώτη προτεραιότητα η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών»
- Βρετανικές Βάσεις: Έντονη δυσαρέσκεια στη Λευκωσία για τη στάση του Λονδίνου
- Το Ηνωμένο Βασίλειο λέει τώρα ότι «δεν βρίσκεται σε πόλεμο», μετά τον χαμό με τις βάσεις του
- Θ. Κοντογεώργης: “Προτεραιότητα ο επαναπατρισμός των Ελλήνων, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν”
- Ν. Ανδρουλάκης: Άμεσα ενημέρωση από τον πρωθυπουργό για τη θέση της Ελλάδας στα τεκταινόμενα στη Μ. Ανατολή
- Ποινική δίωξη για 3 κακουργήματα στον σύντροφο της 31χρονης που βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στον Κολωνό









