ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), καλώντας όσους ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού να εμβολιαστούν κατά της νόσου.
Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την παρατηρούμενη μείωση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού.
Παρά τον υψηλό αριθμό θανάτων, «τα στοιχεία δείχνουν ότι η εμβολιαστική κάλυψη έχει μειωθεί μεταξύ του υγειονομικού προσωπικού και των πολιτών άνω των 60 ετών, δυο εκ των ομάδων που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο», δήλωσε ο Τέντρος σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.
«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά σε όσους ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου να εμβολιάζονται κατά της Covid-19 εντός 12 μηνών από την τελευταία δόση που τους χορηγήθηκε», υπενθύμισε.
ΑΠΕΜΠΕ-απεμπε-EPA-KEYSTONE photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να αυξήσει την αξία του παγκόσμιου εμπορίου κατά σχεδόν 40% έως το 2040»
- «Μέλος του ISIS» δήλωνε ο 32χρονος αλλοδαπός που επιτέθηκε σε γυναίκες και συνδέεται με εμπρησμούς
- Ισραήλ κατά Ε.Ε.: Αν βάλετε κυρώσεις θα «απαντήσουμε κατάλληλα»
- Τα… αγγλικά του Ερντογάν μπροστά σε Νιγηριανό που παίζει με τη φανέλα της Τουρκίας, video
- Ρώσοι γιατροί μετακίνησαν με τα χέρια τους ΙΧ που εμπόδιζε ασθενοφόρο, video
- Οκτώ νέα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου και 2 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα
- Θεσσαλία: Διαμαρτυρία κτηνοτρόφων για την ευλογιά των αιγοπροβάτων
- Αεροψεκασμοί και τροποποίηση καιρού: Νέος χαμός στις ΗΠΑ για όσα επί χρόνια έλεγε ο Λιακόπουλος, video
- Λαβρόφ: Οι λεγόμενες «ειρηνευτικές δυνάμεις» θα είναι νόμιμος στόχος του στρατού μας, video
- Viral η αμήχανη στιγμή κατά την τελετή υποδοχής του Τραμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο, video