Η British Divers Marine Life Rescue τόνισε ότι, μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό, έστειλε διασώστες στην ακτή του Σαντάι, ενός μικρού νησιού στο αρχιπέλαγος Όρκνεϊ.
“Κατά την άφιξη τους, οι διασώστες βρήκαν ότι υπήρχαν περίπου 77 μαυροδέλφινα στα ρηχά, τα οποία προφανώς ήταν εγκλωβισμένα για πολλές ώρες. Δυστυχώς, μόνο 12 από αυτά (ήταν) ακόμα ζωντανά”, τόνισε η φιλοζωική οργάνωση.
Οι φάλαινες μπορούν να εξοκείλουν σε ακτές για διάφορους λόγους, όπως όταν χάνουν την πορεία τους ή παγιδεύονται από παλίρροιες, αλλά οι επιστήμονες τονίζουν ότι δεν υπάρχει κανένας οριστικός λόγος πίσω από το φαινόμενο, το οποίο έχει καταγραφεί σε όλη την ιστορία.
Τα μαυροδέλφινα, ειδικότερα, έχουν στενούς δεσμούς μεταξύ τους και όταν ένα από αυτά αντιμετωπίζει δυσκολίες, άλλα στο κοπάδι συχνά το ακολουθούν, με αποτέλεσμα να εξοκείλουν σε μεγάλους αριθμούς.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αγορά ακινήτων: Νεόδμητα ή όχι; Η κρίσιμη επιλογή στα πολυτελή ακίνητα το 2026
- Ο στρατός του Ιράν αρνείται ότι εκτόξευσε πύραυλο εναντίον της Τουρκίας
- Το Ισραήλ διαβεβαίωσε ότι έχει καταστρέψει περίπου 300 συστήματα εκτόξευσης πυραύλων του Ιράν
- Οι αρχές του Κατάρ απομακρύνουν εσπευσμένα κατοίκους της περιοχής γύρω από την πρεσβεία των ΗΠΑ
- Βουλευτές γεμάτοι χαρά χορεύουν…«τσα τσα τσα»! Οργή στη Βρετανία, vid
- Πόλεμος κατά του Ιράν: Η Γερουσία των ΗΠΑ αρνήθηκε να περιορίσει τις εξουσίες του Τραμπ
- Δεμένα είναι σήμερα τα πλοία σε όλη τη χώρα: Αυτός είναι ο λόγος
- Καιρός: Αραιά σύννεφα αλλά και τοπικές βροχές σήμερα 5/3 – Πού θα κυμανθεί η θερμοκρασία
- Πόλεμος στη Μ. Ανατολή: Ο Ζελένσκι προσπαθεί… απεγνωσμένα να μείνει στην επικαιρότητα
- Το Ιράν στοχοποίησε κουρδικές οργανώσεις στο Ιράκ









