Τα τέσσερα αυτά άτομα έδωσαν εξηγήσεις στον κ. Ζήση ως ύποπτοι για τη διάπραξη αδικημάτων, που σχετίζονται με παραβιάσεις τηλεφωνικού απορρήτου και της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα. Και οι τέσσερεις παρέδωσαν σχετικά υπομνήματα μέσω των συνηγόρων τους στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος μελετά τα υπομνήματα, αλλά και τα ευρήματα που συνέλεξε από τον αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησε πρόσφατα στα γραφεία της ΕΥΠ.
Οι τέσσερις που ήδη έχουν καταθέσει, είναι ιδιώτες επιχειρηματίες, οι οποίοι συμμετείχαν στις εταιρείες που έχουν αναφερθεί ως εμπλεκόμενες στις τηλεφωνικές υποκλοπές.
Παράλληλα, στον κ. Ζήση, πέραν του δικηγόρου Γρηγόρη Δημητριάδη που εκλήθη ως μάρτυρας, έχουν κληθεί και έχουν εξεταστεί ως μάρτυρες ακόμη η εισαγγελέας Βασιλική Βλάχου, η οποία διετέλεσε υπεύθυνη εισαγγελέας για την ΕΥΠ κατά τον κρίσιμο χρόνο των καταγγελιών περί παρακολουθήσεων προσώπων. Επίσης, ως μάρτυρας κλήθηκε και ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων, ο οποίος κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα ήταν επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.
Το πόρισμα του κ. Ζήση αναμένεται με το νέο δικαστικό έτος που ξεκινά από 16 Σεπτεμβρίου 2024. Το πόρισμα και όλη η δικογραφία θα διαβιβαστεί στη συνέχεια στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, η οποία με πρωτοβουλία της αναβάθμισε την έρευνα που είχε ξεκινήσει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και την ανάθεσε στον κ. Ζήση.
Πάντως, η κυρία Αδειλίνη θα έχει την τελική απόφαση για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος
- Λέρος: Ελεύθερος αφέθηκε ο 17χρονος που τραυμάτισε θανάσιμα τον πατέρα του κατά τη διάρκεια καβγά
- Α.Γεωργιάδης : Παράταση στη δωρεάν χορήγηση φαρμάκων για την παχυσαρκία σε ασθενείς που πάνε καλά
- Ιταλός ΥΠΕΞ: «Η Κύπρος δεν έχει εμπλακεί με κανέναν τρόπο στις στρατιωτικές επιχειρήσεις»
- “Απολύτως ανόητη” η επίθεση των ΗΠΑ εν μέσω διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με τον πρεσβευτής του Ιράν στον ΟΗΕ
- Β.Κικίλιας: «Η ασφάλεια των ναυτικών μας είναι η απόλυτη προτεραιότητά μου»
- Στ. Παπασταύρου: «Επιβεβαιώσαμε ότι στη χώρα μας υπάρχει επάρκεια εφοδιασμού»
- ΥΦΥΠΕΞ Γ. Λοβέρδος: Περίπου 1.500 άτομα έχουν αιτηθεί να επιστρέψουν στην Ελλάδα από τα ΗΑΕ
- Γερμανία: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από Λάρνακα έως τις 6 Μαρτίου
- Ομάν: Έκκληση για κατάπαυση πυρός στη σύγκρουση των ΗΠΑ και του Ισραήλ με το Ιράν









