«Το χειρότερο αποφεύχθηκε, ο Εθνικός Συναγερμός δεν μπορεί να συγκροτήσει κυβερνητική πλειοψηφία», δήλωσε στα μέσα του ομίλου Funke ο αρμόδιος για θέματα εξωτερικής πολιτικής της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD στην γερμανική βουλή Νιλς Σμιντ.
Αν και ο Εμανουέλ Μακρόν βγαίνει «πολιτικά αποδυναμωμένος» από τις εκλογές, δεδομένης της αβεβαιότητας ως προς την συγκρότηση κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας «διατηρεί κεντρικό ρόλο».
«Ο σχηματισμός κυβέρνησης θα είναι δύσκολος», δήλωσε ο Νιλς Σμιντ καλώντας τα «δημοκρατικά κόμματα» της Γαλλίας να επιδείξουν «ευελιξία» και «ικανότητα συμβιβασμού».
Τα γερμανικά μέσα εμφανίζονται ανήσυχα για την πολιτική αστάθεια που μπορεί να προκληθεί από το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών.
«Η κρίση δεν τελείωσε, αντιθέτως», σχολιάζει η συντηρητική FAZ.
Για την Süddeutsche Zeitung, «το ρεπουμπλικανικό μέτωπο σταμάτησε την Λεπέν» και τον Εθνικό Συναγερμό. Αλλά το νέο κοινοβούλιο θα είναι κατακερματισμένο και ο Εμανουέλ Μακρόν «έχει μόνος του απομονωθεί στον Ολυμπο της εξουσίας».
απεμπε – φωτο:pexels
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο πρόεδρος της Αργεντινής Μιλέι θα συναντήσει Τραμπ και Νετανιάχου στη Νέα Υόρκη
- Συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη αλλοδαπός διωκόμενος από την Interpol Τουρκίας
- Ιάπωνες ερευνητές ζωγράφισαν αγελάδες με ρίγες σαν ζέβρες και…πήραν βραβείο Νόμπελ!
- Άνδρας σε αεροδρόμιο βρήκε ασύλληπτο τρόπο για να μην πληρώσει έξτρα…για βαλίτσα! vid
- Απίστευτες εικόνες στο Κερατσίνι: Πίδακας νερού πλημμύρισε δρόμο – Έσπασε αγωγός της ΕΥΔΑΠ, video
- Δ. Κουτσούμπας: «ΚΚΕ πιο δυνατό, καθοδηγητής της πάλης του λαού για τον σοσιαλισμό»
- Τρομακτικό ΒΙΝΤΕΟ: Μέσα στην πόλη της Γάζας εν μέσω ανηλεών βομβαρδισμών
- Ο Τραμπ απειλεί τη Βενεζουέλα με “ανυπολόγιστες” συνέπειες αν αρνηθεί να πάρει πίσω κρατούμενους
- ΗΠΑ: Η χρέωση για τη βίζα εργασίας H-1B θα ισχύει μόνο για τις νέες αιτήσεις
- Χάος στον Ισημερινό: Τρεις ποδοσφαιριστές δολοφονούνται μέσα σ’ έναν μήνα
Κύρια Θέματα

















