Η καταιγίδα Μπέριλ, η οποία προκάλεσε τουλάχιστον 11 θανάτους στην Καραϊβική και τη Βενεζουέλα λόγω της σφοδρότητάς της, βρίσκεται σε απόσταση 995 χιλιομέτρων από το Κόρπους Κρίστι, στο Τέξας, όπου αναμένεται να φθάσει αύριο.
Συνοδεύεται από ανέμους ταχύτητας 95 χλμ/ώρα, σύμφωνα με το πιο πρόσφατο δελτίο του Εθνικού Κέντρου Κυκλώνων των ΗΠΑ (NHC).
«Ο Μπέριλ εξασθένισε σε τροπική καταιγίδα», ανέφερε το Κέντρο, που βρίσκεται στο Μαϊάμι.
Ο Μπέριλ αφίχθη υπό τη μορφή κυκλώνα κατηγορίας 2 στις 05.05 τοπική ώρα στο βορειοανατολικό τμήμα του Τουλούμ, ενός δημοφιλούς τουριστικού προορισμού.
Στο Μεξικό, οι άνεμοι είχαν ταχύτητα 175 χιλιομέτρων την ώρα, προκαλώντας την πτώση δέντρων και κολώνων ηλεκτροδότησης και ζημιές σε στέγες, σύμφωνα με μια προκαταρκτική έκθεση της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας.
Κατά τη διάρκεια της πρωινής συνέντευξης τύπου που παραχωρεί, ο πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπεζ Ομπραντόρ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «δεν φαίνεται να υπάρχουν απώλειες ζωών, αυτό είναι το σημαντικότερο για εμάς».
Λίγες ώρες αργότερα, οι αρχές επιβεβαίωσαν, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου, ότι δεν υπήρξαν ούτε νεκροί ούτε τραυματίες, προσθέτοντας πως το οδικό δίκτυο και το δίκτυο υδροδότησης δεν υπέστησαν ζημιές. Σε τρεις κοινότητας σημειώθηκαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση.
Τα αεροδρόμια του Κανκούν, Τουλούμ και Κοζουμέλ, όπου εκατομμύρια τουρίστες φθάνουν κάθε χρόνο, δεν επλήγησαν, δήλωσε η υπεύθυνη της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, Λάουρα Βελάσκες.
Μετά την ακύρωση περισσότερων από 300 πτήσεων, οι πτήσεις ξεκίνησαν κανονικά στο αεροδρόμιο του Κανκούν το μεσημέρι τοπική ώρα, σύμφωνα με την κυβερνήτρια της πολιτείας Κιντάνα Ρόο Μάρα Λεζάμα.
Σχεδόν 2.200 άνθρωποι έσπευσαν σε 58 προσωρινά καταφύγια. Στο κέντρου του Τουλούμ, ο μεξικανικός στρατός εγκατέστησε μια κοινοτική κουζίνα για τους ανθρώπους που δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.
«Τα περισσότερα καταστήματα είναι ανοικτά τώρα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αλβάρο Ρουέντα, ηλικίας 51 ετών. «Αγοράσαμε τρόφιμα».
Περισσότερα από 25.600 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και της εταιρείας ηλεκτροδότησης CFE αναπτύχθηκαν στην περιοχή.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Απειλές για τη ζωή της καταγγέλλει η δεξιά βουλευτής που «αποκήρυξε δημόσια» ο Τραμπ
- Τους κάνουν… αλκοτέστ στην είσοδο εργοστασίου! ΒΙΝΤΕΟ
- Ιωάννινα – Λίνα Μενδώνη: Η χειροτεχνία είναι επάγγελμα, δημιουργική απασχόληση και μέσο οικονομικής αυτοτέλειας
- Ο Λίβανος θα προσφύγει στο Σ.Α. του ΟΗΕ κατά του Ισραήλ – Αυτός είναι ο λόγος
- Βατικανό: Επιστρέφει στον Καναδά 62 τεχνουργήματα που ανήκουν σε αυτόχθονες
- Πληθαίνουν τα δίποδα ρομπότ-ντελίβερι στους δρόμους της Μόσχας, vid
- Ιταλία: Κύμα σφοδρής κακοκαιρίας πλήττει την ευρύτερη περιοχή της Γένοβας, vid
- Πρώτη καταδίκη με τον νέο νόμο για τον Άγνωστο Στρατιώτη – Φυλάκιση με αναστολή για 23 άτομα
- Ταξίδι Ζελένσκι στην Αθήνα: Αγωνία για το τι θα ζητήσει (και ίσως πάρει) – Οι τελευταίες πληροφορίες
- 40η Philoxenia: Τι είναι η «Κερκινέλλα» που προσελκύει πλήθος επισκεπτών στο περίπτερο του Δήμου Σιντικής
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΑΘΗΝΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συντάξεις
ΚΑΙΡΟΣ
ΧΡΕΗ









