που διεξάγονται για τρίτη χρονιά στο νησί, από το “Ίδρυμα Γεώργιος Μ Μίχαλος” και τελούν υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, στο κομμάτι της ψηφιοποίησης γίνονται πολύ σημαντικά πράγματα, καθώς το τελευταίο διάστημα, οι δορυφόροι χαμηλής τροχιάς αλλάζουν τους όρους του παιχνιδιού, προσφέροντας λύσεις για τη νησιωτικότητα.
Μάλιστα, τόνισε, ότι την περασμένη εβδομάδα υπογράφηκε η πρώτη σύμβαση για τους επτά πρώτους από τους δεκαπέντε μικροδορυφόρους, που θα αποκτήσει η χώρα μας και οι οποίοι μπορούν να συμβάλουν στο έργο της Πολιτικής Προστασίας, στην έγκαιρη πρόληψη ακραίων φαινομένων, στη μέτρηση της ανόδου της θάλασσας, αλλά και ακριβείς μετεωρολογικές προβλέψεις. Μπορούμε να έχουμε εικόνα και δεδομένα που μπορούν να συμβάλουν στην ασφάλεια, σε ένα data server, προσβάσιμο από ένα πλήθος υπηρεσιών, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σε συνέχεια της εξαγγελίας που πραγματοποίησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για ένταξη της Νισύρου στα greco-islands, ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε σε πόρους ύψους 230 εκατ. από ΕΣΠΑ, και 90 εκατ. από το Ταμείο Ανάκαμψης για έξυπνους Δήμους και συμπλήρωσε την ανάγκη για επενδύσεις σε υποδομές ευρυζωνικότητας, ηλεκτρικών διασυνδέσεων, αλλά και data centres. «Τα πράγματα αλλάζουν γρήγορα αλλά αλλάζουν και όμορφα», ανέφερε ο κ. Παπαστεργίου.
Απ΄ την πλευρά του ο Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Ιωάννης Κ. Χατζηγεωργίου, αναφέρθηκε στο Δίκτυο “Δάφνη” που μπορεί να ενισχύσει τις δυνατότητες και τις προοπτικές για τη δημιουργία Smart Island, για την κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη όχι μόνο των ίδιων των νησιών, αλλά ολόκληρης της χώρας. Ο κ. Χατζηγεωργίου επεσήμανε τις δυνατότητες για έξυπνη γεωργία, πλωτές ανεμογεννήτριες, ηλεκτρικές διασυνδέσεις, έξυπνα λιμάνια, χρήση drones για μεταφορά φαρμάκων και ιατροφαρμακευτικού υλικού, ενώ ταυτόχρονα επεσήμανε την ανάγκη για θέσπιση θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού για την υλοποίηση των πρωτοβουλιών.
ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το Ιράν απειλεί με “σκληρά” αντίποινα απέναντι σε όποια επιθετική ενέργεια
- Θεσσαλονίκη: Την Κυριακή το μεσημέρι η πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών στα Μάλγαρα
- Θεσσαλονίκη: Στις 10 το βράδυ τα τελευταία δρομολόγια του ΟΑΣΘ, αύριο, παραμονή Πρωτοχρονιάς
- Είναι αποφασισμένοι να καταστρέψουν εντελώς την Ε.Ε.
- Καιρός: Έρχεται «λευκή» Πρωτοχρονιά με παγωνιά και χιόνια ακόμη και στην Αττική – Δείτε χάρτες
- Ποιοι είναι οι 18 βασικοί διαπραγματευτές στην αγορά ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου
- Πάτρα-Αγροτικά μπλόκα: Άνοιξε η μεγάλη περιμετρική οδός της πόλης
- Θεσσαλονίκη: Τέλος εποχής για τα χάρτινα εισιτήρια από 1η Ιανουαρίου – Επικύρωση ακόμη και με QR Code
- Στοματική κοιλότητα, το «εύκολο θύμα» των σύγχρονων ογκολογικών θεραπειών – Οι πιο συχνές επιπλοκές
- Το Κίεβο εξακολουθεί να αρνείται την απόπειρα επίθεσης κατά της κατοικίας του Πούτιν









