Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ ανέθεσαν στις εθνικές εταιρείες τους να συμφωνήσουν τους όρους παράδοσης για τον αγωγό φυσικού αερίου Power of Siberia 2 “το συντομότερο δυνατό”, ανέφερε το Interfax, επικαλούμενο τον Ρώσο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης!
“Οι εργασίες θα συνεχιστούν για την συμφωνία των όρων και των παραμέτρων. Έχουν δοθεί οδηγίες για να γίνει αυτό το συντομότερο δυνατό”, δήλωσε ο Νόβακ σύμφωνα με το Interfax.
H Μόσχα βιάζεται, καθώς προσβλέπει στην Κίνα να αντικαταστήσει την Ευρώπη ως τον κύριο πελάτη της φυσικού αερίου.
Ο αγωγός μήκους 2.600 χιλιομέτρων θα μπορούσε να μεταφέρει 50 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) φυσικού αερίου ετησίως, ελαφρώς λιγότερο από τον πλέον ανενεργό αγωγό Nord Stream 1 που συνδέει την Ρωσία με την Γερμανία κάτω από την Βαλτική Θάλασσα.
Ο πρώτος αγωγός Power-of-Siberia εκτείνεται για 3.000 km (1.865 μίλια) μέσω της Σιβηρίας και στη βορειοανατολική επαρχία Heilongjiang της Κίνας.
Στην παρούσα φάση ο Πούτιν είναι στην σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) που πραγματοποιείται στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, Αστάνα, στις 3 και 4 Ιουλίου, με θέμα «Ενίσχυση του Πολυμερούς Διαλόγου – Επιδίωξη Βιώσιμης Ειρήνης και Ανάπτυξης». Εκεί συζητούνται όλα αυτά με το Πεκίνο!!!
Τα σημερινά μέλη του SCO είναι η Ινδία, το Ιράν, το Καζακστάν, η Κίνα, το Κιργιστάν, η Ρωσία, το Τατζικιστάν, το Πακιστάν και το Ουζμπεκιστάν. Το Αφγανιστάν, η Λευκορωσία και η Μογγολία έχουν καθεστώς παρατηρητή, ενώ το Αζερμπαϊτζάν, η Αρμενία, το Μπαχρέιν, η Αίγυπτος, η Καμπότζη, το Κατάρ, το Κουβέιτ, οι Μαλδίβες, η Μιανμάρ, το Νεπάλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία, η Τουρκία και η Σρι Λάνκα είναι εταίροι διαλόγου. Σε αυτήν την σύνοδο κορυφής της Αστάνα, η Λευκορωσία γίνεται πλήρες μέλος της SCO.
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-XINHUA NEWS AGENCY
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Οι προειδοποιήσεις έχουν δοθεί! Αν δεν εισακουστούν, έρχονται καταστροφικές συνέπειες για την Δύση
- Δυτ. Όχθη: 5 Ισραηλινοί συνελήφθησαν για τον τραυματισμό βρέφους κατά την επίθεση εποίκων σε σπίτι Παλαιστινίων
- Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε μαχητή των Φρουρών της Επανάστασης
- Θεσ/νικη: Παρίσταναν τους τεχνικούς του ΔΕΔΔΗΕ και άρπαξαν από ηλικιωμένη κοσμήματα, λίρες, μετρητά
- Οι Ρώσοι κατέρριψαν 48 ουκρανικά drones πάνω από ρωσικές περιοχές
- Σουηδία: Δολοφόνησε με μπαλτά 55χρονη σε βίλα – Νεκρός ο δράστης από πυρά αστυνομικών
- Ποιοί είναι οι zillennials; Η μικρογενιά για την οποία κανείς δεν μιλάει
- Κακοκαιρία: Η ανάρτηση του Δημάρχου για την πρωτοφανή χαλαζόπτωση στη Λέρο – Δείτε εικόνες
- Τα Jingle Bells από τη…Μογγολία σε τέκνο ρυθμό έγιναν viral στο διαδίκτυο, vid
- Γεωργιάδης: Επισκέφθηκε εφημερεύοντα νοσοκομεία και μοίρασε γλυκά τους εργαζόμενους του ΕΣΥ









