Με δεδομένο ότι, δύο ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, υπολείπεται στις δημοσκοπήσεις κατά πολύ του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος, ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ ξεκίνησε σήμερα από τις 04:50 τοπική ώρα την αναζήτηση ψήφων μεταξύ … περιστρεφόμενων ρομπότ σε κέντρο διανομής.
Ο Σούνακ, ο οποίος εμφανίστηκε πολλές φορές εξουθενωμένος καθώς περιόδευε ανά τη χώρα στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας των έξι εβδομάδων, επισκέφθηκε σήμερα, προτελευταία ημέρα πριν από τις εκλογές, μια τεράστια αποθήκη μεγάλης βρετανικής αλυσίδας λιανεμπορίου στο Λιούτον, βόρεια του Λονδίνου, και παρακολούθησε τα ρομπότ να ετοιμάζουν παραγγελίες προς παράδοση.
Έπειτα φόρεσε ένα φωσφοριζέ κίτρινο μπουφάν υψηλής διακριτότητας για να βοηθήσει το προσωπικό να μαζέψει αβοκάντο και άλλα προϊόντα μαναβικής, ενώ είχε την ευκαιρία και να μιλήσει με υπαλλήλους της πίνοντας ένα φλιτζάνι τσάι.
Επειτα, ο Βρετανός πρωθυπουργός εξέπληξε τους πελάτες σε σταθμό εξυπηρέτησης αυτοκινητοδρόμου όταν στάθηκε στην ουρά σε κατάστημα γνωστής εταιρείας ταχυφαγείων για να αγοράσει πρωινό για τους δημοσιογράφους που τον ακολουθούν στην εκστρατεία του.
Η απόφαση του Σούνακ να προκηρύξει εκλογές πολλούς μήνες νωρίτερα από το προγραμματισμένο σόκαρε τόσο τον λαό όσο και στελέχη του κόμματός του.
Στη συνέχεια η προεκλογική του εκστρατεία ξεκίνησε δυσοίωνα όταν κατά την ανακοίνωση των πρόωρων εκλογών έξω από την πρωθυπουργική κατοικία στην Ντάουνινγκ Στριτ υποστηρικτές των αντιπολιτευόμενων Εργατικών έπαιζαν στη διαπασών τον προεκλογικό ύμνο του κόμματός τους για το 1997, όταν ο Τόνι Μπλερ είχε σημειώσει θρίαμβο, το “Things can only get better”.
Ο Σούνακ, ένας πρώην επενδυτικός τραπεζίτης, περιόδευσε έκτοτε ανά τη χώρα, εκφωνώντας ομιλίες και παρευρισκόμενος σε πολλές εκδηλώσεις καθημερινά.
Αργά χθες, Δευτέρα, το απόγευμα μίλησε σε μια προεκλογική συγκέντρωση και σήμερα, μέχρι το απόγευμα, είναι προγραμματισμένο να παραστεί σε πολλές εκδηλώσεις.
Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες, το αποτέλεσμα των δημοσκοπήσεων δεν έχει βελτιωθεί και οι αντιπολιτευόμενοι Εργατικοί του Κιρ Στάρμερ διατηρούν περίπου 20 ποσοστιαίες μονάδες προβάδισμα, με πολλούς ψηφοφόρους να επιζητούν την αλλαγή έπειτα από 14 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τους Συντηρητικούς.
Με πληροφορίες από Απεμπε – απεμπε-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ζαχαράκη: «Δεν καταργούνται οι πανελλήνιες, θα προσμετρώνται οι βαθμοί και των τριών τάξεων του Λυκείου»
- ΗΠΑ: Θανατοποινίτης εκτελείται στη Φλόριντα – Είχε μαχαιρώσει μέχρι θανάτου τα πεθερικά και την κουνιάδα του
- Ο «Δράκος» επιβεβαίωσε πως τα πράγματα αλλάζουν! Από τις πιο σημαντικές δηλώσεις που έγιναν
- Μέγαρου Μαξίμου: Τιμητική πολιτογράφηση από τον πρωθυπουργό στον «ήρωα του Αράχθου»
- Θεσσαλονίκη: Πεζοδρομείται την Κυριακή η Λ.Νίκης – Δείτε ποιες ώρες
- Αντιδρούν οι NYT στην αγωγή-«μαμούθ» των 15δις δολαρίων από τον Τραμπ
- Κλείνουν στις 15:30 οι σταθμοί του Μετρό “Κορυδαλλός” και “Μανιάτικα” με εντολή της ΕΛΑΣ
- Συνάντηση Αρναουτάκη – Μητσοτάκη: Συζητήθηκε η δημιουργία δύο προσωρινών δομών παραμονής μεταναστών
- Κίνα: Ο κόσμος βρίσκεται σε σταυροδρόμι ανάμεσα στην ειρήνη και τον πόλεμο
- Ξεκινά η Intervision, αντίπαλο δέος της Eurovision: «Θα το παρακολουθήσει ο μισός πλανήτης»
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΕΤΡΟ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΓΙΟΡΤΗ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΟΠΕΚΕΠΕ

ΑΚΙΝΗΤΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
