Τα σήματα της Κεντρικής Τηλεόρασης της Βόρειας Κορέας μεταδίδονται από τον δορυφόρο Express 103 της Ρωσίας από τις 29 Ιουνίου, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων ένας πάροχος υπηρεσιών δορυφορικής μετάδοσης της Νότιας Κορέας. Η Βόρεια Κορέα είχε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν τον δορυφόρο ChinaSat12 για την μετάδοση των σημάτων της.
Σύμφωνα με το Reuters , αυτό το βήμα καθιστά πολύ πιο δύσκολο για τα μέσα ενημέρωσης και τις αρχές της Νότιας Κορέας να παρακολουθούν τις εκπομπές. Σε αντίθεση με τα μέσα ενημέρωσης και τις αρχές που είναι εξουσιοδοτημένες να παρακολουθούν, το ευρύ κοινό δεν έχει πρόσβαση στα βορειοκορεατικά μέσα ενημέρωσης.
Είναι ακόμα δυνατή η παρακολούθηση της βορειοκορεατικής τηλεόρασης στο διαδίκτυο, αναφέρει το Reuters . Ωστόσο, υπάρχουν καθυστερήσεις ή χαμηλότερη ποιότητα.
“Η Βόρεια Κορέα σταμάτησε να χρησιμοποιεί τον κινεζικό δορυφόρο και άρχισε να μεταδίδει τα προγράμματά της μέσω ρωσικού δορυφόρου. Ωστόσο, η λήψη δορυφορικών σημάτων από εμάς είναι περιορισμένη σε ορισμένες περιοχές”, δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος του νοτιοκορεατικού υπουργείου Ενοποίησης. Πρόσθεσε ότι το υπουργείο θέλει να λύσει αυτή την τεχνική πρόκληση.
Σύμφωνα με την έκθεση, η κρατική τηλεόραση της Βόρειας Κορέας στην Σεούλ παρακολουθείται για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με την χώρα, με την οποία η Νότια Κορέα βρίσκεται σε διαμάχη επί δεκαετίες απομόνωσης και αντιπαράθεσης.
Σύμφωνα με το Reuters , η Νότια Κορέα δεν μπορεί να λάβει βορειοκορεατικό τηλεοπτικό σήμα από το πρωί της Δευτέρας.
Η αλλαγή του δορυφόρου έγινε λίγες εβδομάδες αφότου ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επισκέφθηκε την Πιονγκγιάνγκ για να συναντηθεί με τον Βορειοκορεάτη ομόλογό του Κιμ Γιονγκ-ουν. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, οι δύο αρχηγοί κρατών υπέγραψαν μια συνολική συμφωνία στρατηγικής εταιρικής σχέσης που θα θέσει τα θεμέλια για μελλοντικές διμερείς σχέσεις, ιδιαίτερα στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού, καθώς και του εμπορίου, της οικονομίας και της ασφάλειας.
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Λιακόπουλος: Μπορεί να φέρουν το χάραγμα, χωρίς να καταργήσουν τα μετρητά
- Όσο υπάρχουν άνθρωποι: Ο οδηγός του ΟΑΣΘ που χαρίζει ξύλινα μπρελόκ και η ιστορία με το χαμένο πορτοφόλι
- Σύνοδος ΟΗΕ: Βαλίτσες για… Νέα Υόρκη ετοιμάζει ο Κ. Μητσοτάκης – Ποιούς θα συναντήσει
- Δυτική Ελλάδα: Στην πρώτη πεντάδα των παραβάσεων πανελλαδικά για τη μη χρήση κράνους
- Θετική η πρώτη γεύση από τη σεζόν: Αύξηση 12,5% στα έσοδα από τον ελληνικό τουρισμό και άνοδος στις αφίξεις
- Νέο πλήγμα του Τραμπ στο διεθνιστικό Χάρβαρντ
- Τρομερό αυτό που φέρεται να αποκάλυψε πρώην Ουκρανός στρατιώτης
- Ηράκλειο: Συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης στη Νίβρυτο – Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά
- Ο στρατός του Ισραήλ διαμηνύει πως θα πλήξει την πόλη της Γάζας με «ισχύ άνευ προηγουμένου»
- Αυτό πώς θα το αντέξουν; Ποιοί φαίνεται ότι θέλουν να δώσουν λύσεις στην Μέση Ανατολή
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΚΡΑΝΟΣ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ

ΚΑΙΡΟΣ


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΓΙΟΡΤΗ

ΑΓΡΟΤΕΣ

ΜΕΝΙΔΙ

