Οι περισσότερες φωτιές σημειώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης και συγκεκριμένα στην Έφεσο, τη Μενεμένη, την Κρήνη (Τσεσμέ), το Τορμπαλί και το Μεντερές. Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Γεωργίας και Δασών, μόνο στον νομό της Σμύρνης εκδηλώθηκαν χθες 16 πυρκαγιές -οι 8 σε δασικές και οι 8 σε χορτολιβαδικές εκτάσεις- στις οποίες επιχείρησαν 11 πυροσβεστικά αεροσκάφη, 27 ελικόπτερα, 171 υδροφόρες και σκαπτικά μηχανήματα και 972 άτομα προσωπικό. Μέχρι το βράδυ υπό έλεγχο ετέθησαν οι 11 από τις 16 πυρκαγιές. Λόγω του κινδύνου επέκτασης των πυρκαγιών εκκενώθηκαν στο Κουσάντασι αρκετά σπίτια και δύο ξενοδοχεία, καθώς οι φλόγες πλησίαζαν σε περιοχή με τουριστικές εγκαταστάσεις.
Πυρκαγιές εκδηλώθηκαν επίσης και σε άλλους νομούς της δυτικής Τουρκίας.
Στον νομό του Μπαλίκεσιρ η μάχη στα τα πύρινα μέτωπα δόθηκε στις περιοχές του Σουσουρλούκ και του Αϊβαλί, όπου η φωτιά ξεκίνησε από τον χώρο εναπόθεσης απορριμάτων και επεκτάθηκε στους γειτονικούς ελαιώνες.
Υπό έλεγχο ετέθη επίσης η πυρκαγιά στην Προύσα, στην περιοχή Κελές, ενώ φωτιά κατέστρεψε αγροτικές εκτάσεις και στην επαρχία Εζινέ των Δαρδανελλίων.
Υπό έλεγχο ετέθη η πυρκαγιά και στην Αδριανούπολη, κοντά στα σύνορα με τη Βουλγαρία, η οποία ξέσπασε αρχικά σε αγροτική έκταση και επεκτάθηκε στο γειτονικό δάσος.
Μάχη στα πύρινα μέτωπα δόθηκε επίσης στον νομό Καράμαν, στην περιοχή της Γερμανικόπολης (Ερμενέκ), της νότιας Τουρκίας, όπως και στο Καχραμάνμαρας στα νοτιοανατολικά και το Μπίνγκελ στα ανατολικά της χώρας.
The forest fire that started between Aydin and Kusadasi-Selcuk in Turkey continues despite all efforts. pic.twitter.com/vUGqMZKK6G
— TrueDispatch (@true_dispatch) June 29, 2024
Δείτε και ΕΔΩ
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συνάντηση Τραμπ – Ερντογάν στις 25/9 στον Λευκό Οίκο – «Θα συζητήσουμε και για τα F-35»
- Μενίδι: Καλύτερη η εικόνα της πυρκαγιάς σε υπαίθριο χώρο επιχείρησης
- Για γέλια! Και η Πολωνία λέει για παραβίαση ρωσικών μαχητικών! Ενεργοποίηση του άρθρου 4 θέλει η Εσθονία
- ΗΠΑ και Κίνα! Σημαντικές ανακοινώσεις Τραμπ
- Eurovision και Ισραήλ: Κάθε πολιτιστικό μποϊκοτάζ είναι “ανόητο και μάταιο”, σύμφωνα με την Αυστρία
- Αναρτήθηκε ο πίνακας με τα προσωρινά αποτελέσματα για το Μέτρο 23 – Από Δευτέρα και για λίγες ημέρες οι ενστάσεις
- Το Ιράν θεωρεί “παράνομο” το πράσινο φως για την επαναφορά των κυρώσεων σε βάρος του
- Φάμελλος: Έχουμε ευθύνη να φέρνουμε λύσεις, όχι μόνο να αναδεικνύουμε τα ελλείμματα
- Greek Basketball League: Στις 12 Οκτωβρίου το πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» της σεζόν 2025-26
- Η ρωσική «Αρκούδα» «βρυχάται» γεωπολιτικά στην αμερικανική ήπειρο – Ραγδαία εξέλιξη
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΑΓΡΟΤΕΣ

ΜΕΝΙΔΙ


ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

ΠΑΙΔΙΑ

ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

ΠΛΟΙΑ

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΔΥΠΑ
