Στην ανακοίνωση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου αναφέρεται ότι οι δικαστές διαπίστωσαν ότι «ευλόγως δημιουργείται η πεποίθηση ότι οι δύο ύποπτοι φέρουν ευθύνη για τις πυραυλικές επιθέσεις που πραγματοποίησαν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατά των ηλεκτροπαραγωγικών υποδομών της Ουκρανίας τουλάχιστον από τις 10 Οκτωβρίου 2022 μέχρι τουλάχιστον τις 9 Μαρτίου 2023».
Οι δύο ρώσοι αξιωματούχοι θεωρούνται ύποπτοι για την διάπραξη εγκλημάτων πολέμου διότι κατηύθυναν τις επιθέσεις κατά αμάχων και κατά μη στρατιωτικών αγαθών στην Ουκρανία, καθώς και ότι προκάλεσαν υπερβάλλουσες τυχαίες βλάβες σε αμάχους. Κατηγορούνται επίσης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας μέσω της διάπραξης «απάνθρωπων πράξεων».
Η Ρωσία, η οποία όπως και η Ουκρανία, δεν είναι μέλος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι οι ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας αποτελούν νόμιμο στρατιωτικό στόχο και αρνείται ότι στοχοθετεί αμάχους ή μη στρατιωτικές υποδομές.
Η ουκρανική προεδρία χαιρέτισε την «σημαντική απόφαση» της Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.
«Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε εντάλματα σύλληψης κατά του πρώην υπουργού Αμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και του αρχηγού του γενικού επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων Βαλέρι Γκερασίμοφ», έγραψε το Telegram ο Αντριι Γέρμακ, διευθυντής του γραφείου της ουκρανικής προεδρίας κάνοντας λόγο για «σημαντική απόφαση».
απεμπε-απεμπε-EPA-Sputnik pool photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ιορδανία: Και ο βασιλιάς Αμπντάλα Β’ έλαβε πρόσκληση συμμετοχής στο “Συμβούλιο Ειρήνης” για τη Γάζα
- Παπασταύρου: Η Ελλάδα μπορεί να λειτουργήσει ως κόμβος για να μεταφέρεται ενέργεια από τη Σ. Αραβία στην Ευρώπη
- Μητσοτάκης: Θα ευχηθώ και από εδώ να είναι καλοτάξιδος ο «Κίμωνας»
- Ο Speed διέκοψε τη ζωντανή σύνδεση όταν οι ultras της Αλγερίας του πέταξαν μπουκάλια με νερό, vid
- Κραυγή Δημάρχου για τη φωτιά στο Πέραμα: «Χειροκροτάμε για τις Belharra, αλλά κινδύνευσε όλο το Λεκανοπέδιο»
- Οι αρχές της Ινδονησίας εντόπισαν συντρίμμια αεροσκάφους με 11 επιβαίνοντες που είχε χαθεί από τα ραντάρ
- To διαδίκτυο πήγε ενα βήμα πιο πέρα…το κόκκινο μάτι του Μακρόν! vid
- Μαγνήτης επενδυτικών κεφαλαίων τα Αμοιβαία Κεφάλαια – Οι πρωταγωνιστές της αγοράς
- Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού σήμερα: Τσουχτερό κρύο, χιόνια, θυελλώδεις άνεμοι και παγετός
- Ο νέος ρόλος της Αν Χάθαγουεϊ βασίζεται σε μια απίστευτη αληθινή ιστορία απαγωγής









