Μονάδες της αστυνομίας απέκλεισαν επίσης το κοινοβούλιο, όπου οι βουλευτές συζητούν το φορολογικό νομοσχέδιο, καθώς και το γραφείο και την κατοικία του προέδρου.
Οι οργανωτές της κινητοποίησης είχαν κάνει έκκληση για διαδηλώσεις και γενική απεργία κατά της φορολογικής νομοθεσίας με την ελπίδα να ενισχύσουν τη συγκυρία που, μέσα σε μια εβδομάδα, έχει μετατρέψει μια κινητοποίηση κυρίως της νεολαίας στο Ίντερνετ σε μείζονα πονοκέφαλο για την κυβέρνηση.
Οι διαδηλωτές ζητούν επίσης την παραίτηση του προέδρου Ουίλιαμ Ρούτο.
Ο Ρούτο κέρδισε τις εκλογές πριν από σχεδόν δύο χρόνια με πρόγραμμα υπέρ των φτωχών εργαζομένων της Κένυας, όμως αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει, από τη μια πλευρά, αιτήματα δανειστών, όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, για δημοσιονομικές περικοπές εκ μέρους της κυβέρνησης και, από την άλλη, έναν πληθυσμό ο οποίος υποφέρει από το αυξανόμενο κόστος ζωής.
Καθώς οι διαδηλωτές συγκεντρώνονταν σήμερα, η αστυνομία εκτόξευσε δακρυγόνα στην Κεντρική Επιχειρηματική Συνοικία και την παραγκούπολη Κιμπέρα, έκαναν γνωστό δημοσιογράφοι του Ρόιτερς.
Εκατοντάδες άνθρωποι έκαναν επίσης πορεία στους δρόμους της παραλιακής πόλης Μομπάσα, στο Κισούμου, λιμάνι στη λίμνη Βικτώρια, και σε άλλες πόλεις, μετέδωσε η κενυατική τηλεόραση.
Η αστυνομία διέλυσε όλες τις συγκεντρώσεις σε δρόμους γύρω από το κοινοβούλιο στο Ναϊρόμπι. Σε τηλεοπτικές εικόνες φαίνεται ένας άνθρωπος, πιθανόν τραυματίας, να μεταφέρεται από άλλους διαδηλωτές.
Παρά τις αστυνομικές ενέργειες, η ατμόσφαιρα ήταν εν γένει εορταστική σε αρκετές περιοχές κατά τις πρώτες ώρες των διαδηλώσεων, σύμφωνα με το Ρόιτερς.
Δείτε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo:
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το θαυματουργό λεμόνι ενισχύει το κολλαγόνο και αυξάνει την απορρόφηση σιδήρου!
- Με το ίδιο νόμισμα; Υπάρχει πρόθεση να διαλυθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση;
- Εκτέλεσαν παιδόφιλο δολοφόνο στον δρόμο λίγες ώρες αφότου αποφυλακίστηκε, vid
- Προσομοίωση – σοκ δείχνει πώς 30 πακέτα τσιγάρα μπορούν να καταστρέψουν τους πνεύμονές σας, vid
- Λάρισα: Αυτά είναι τα αιτήματα των αγροτών που αποστέλλονται προς τον πρωθυπουργό
- Ν. Ανδρουλάκης: Η ανείπωτη τραγωδία στο Σίδνεϊ προκαλεί θλίψη και αποτροπιασμό
- «ΗΡΩΑΣ»: Οι Αυστραλοί χαιρετίζουν τον περαστικό που άρπαξε το όπλο του δράστη του μακελειού
- Αυστραλία: Τουλάχιστον 12 νεκροί και περίπου 30 τραυματίες από την επίθεση σε παραλία του Σίδνεϊ
- Στα μπλόκα των αγροτών στη Φθιώτιδα ο Δημ. Κουτσούμπας
- Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο αντισημιτισμός και το μίσος δεν έχουν θέση στις κοινωνίες μας









