Η αιτία της θανατηφόρας δηλητηρίασης είναι ένα μίγμα τοπικού ποτού και τοξικής μεθανόλης, δήλωσε ο πρωθυπουργός του κρατιδίου Μ.Κ. Στάλιν, σύμφωνα με το πρακτορείο Press Trust of India.
Αρκετοί άνθρωποι συνελήφθησαν μετά τους θανάτους αυτούς, σύμφωνα με τον αξιωματούχο, που έκανε λόγο για εγκλήματα που «καταστρέφουν την κοινωνία και θα παταχθούν με σιδερένια πυγμή», σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.
Εκατοντάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο στην Ινδία από παρτίδες τοξικού αλκοόλ που παρασκευάζεται σε παράνομα διυλιστήρια. Συχνά σε αυτά τα ποτά προστίθεται μεθανόλη, που μπορεί να προκαλέσει τύφλωση, ηπατικές βλάβες ή ακόμα και τον θάνατο.
Στο περιστατικό στο Ταμίλ Ναντού, πάνω από 100 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, σύμφωνα με τον Μ.Σ. Πρασάντ, διοικητικό αξιωματούχο στην περιοχή Καλακουρίτσι, σύμφωνα με το Press Trust of India.
Ο κυβερνήτης του κρατιδίου Ρ.Ν. Ράβι, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, δήλωσε «βαθιά σοκαρισμένος» από τους θανάτους, προσθέτοντας ότι «πολλά άλλα θύματα είναι σε σοβαρή κατάσταση και παλεύουν για τη ζωή τους».
Το αλκοόλ δεν απαγορεύεται στο Ταμίλ Ναντού, αλλά στη μαύρη αγορά πωλείται φθηνότερα συγκριτικά με τους νόμιμους εμπόρους.
Η πώληση και η κατανάλωση αλκοόλ απαγορεύονται σε πολλές άλλες περιοχές της Ινδίας, κάτι που ευνοεί την παρασκευή παράνομου αλκοόλ.
Την περασμένη χρονιά, 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο κρατίδιο Μπιχάρ (ανατολικά) λόγω παρτίδας νοθευμένου αλκοόλ, ενώ το 2022,τουλάχιστον 42 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο σε αντίστοιχο περιστατικό στην Γκουτζαράτ (δυτικά).
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πυρά Μάντζου για την προ ημερησίας: «Φυγομαχεί ο Κ. Μητσοτάκης»
- Με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων συναντήθηκε ο Ν. Δένδιας
- Σε επιφυλακή οι δήμοι της Αττικής λόγω της κακοκαιρίας – Πού μπορούν να καλούν οι δημότες
- «Σχέδιο πέντε σημείων» από Κίνα και Πακιστάν – Ζητούν την άμεση κατάπαυση του πυρός στην Μέση Ανατολή
- Τι αναφέρει για τον Μοτζταμπά Χαμενεΐ ο πρέσβης της Ρωσίας στην Τεχεράνη
- Αιθιοπία: Οι αρχές καλούν τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις και να χρησιμοποιούν “με φειδώ” τα καύσιμα
- Η Γαλλία διαψεύδει τον Τραμπ: «Δεν κλείσαμε τον εναέριο χώρο μας στα αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη»
- Ινδονησία: Με το δελτίο τα καύσιμα
- Απίστευτο! Είχε κοτόπουλα, κατσίκες και ερίφια στον 16ο όροφο κτιρίου
- Ο Ιρανός ΥΠΕΞ διαψεύδει τις πληροφορίες για πυρά πυραύλων εναντίον της Τουρκίας









