Η διακομματική ομάδα, με επικεφαλής την Πελόζι και τον ρεπουμπλικανό βουλευτή Μάικλ Μακόλ, επισκέφθηκε τον 88χρονο πνευματικό ηγέτη των βουδιστών στην κατοικία του στην Νταραμσάλα, στη βόρεια Ινδία.
Η συνάντηση με τον Δαλάι-Λάμα είναι «αληθινά μια ευλογία» και μια «τιμή», δήλωσε η Πελόσι σε ομιλία που εκφώνησε ενώπιον πλήθους Θιβετανών και η οποία αναμεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό της εξόριστης κυβέρνησης Tibet TV.
«Εξακολουθώ να ελπίζω ότι μια μέρα ο Δαλάι-Λάμα και ο λαός του θα επιστρέψουν ειρηνικά στο Θιβέτ», δήλωσε ο Μακόλ στη διάρκεια δημόσιας δεξίωσης μετά τη συνάντηση.
Το αμερικανικό Κογκρέσο υιοθέτησε πρόσφατα κείμενο με το οποίο καλεί το Πεκίνο να επαναλάβει τις συνομιλίες με τους θιβετανούς ηγέτες, οι οποίες διακόπηκαν το 2010.
Το κείμενο αυτό αναμένεται «να υπογραφεί σύντομα» από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, δήλωσε η Πελόζι, σύμφωνα με την οποία πρόκειται για «ένα μήνυμα που απευθύνεται στην κινεζική κυβέρνηση για να της δείξει ότι η σκέψη μας και η κατανόηση εκ μέρους μας του ζητήματος της ελευθερίας του Θιβέτ είναι ξεκάθαρες».
Η πρεσβεία της Κίνας στο Νέο Δελχί επέκρινε την επίσκεψη, υποστηρίζοντας ότι ο Δαλάι-Λάμα «δεν είναι μια καθαρά θρησκευτική φυσιογνωμία, αλλά ένας πολιτικός εξόριστος στρατευμένος σε αποσχιστικές αντικινεζικές δραστηριότητες με πρόσχημα τη θρησκεία».
«Ζητούμε επιμόνως από τις Ηνωμένες Πολιτείες να αναγνωρίσουν πλήρως την αποσχιστική αντικινεζική φύση» της οργάνωσης του Δαλάι-Λάμα, έγραψε ο εκπρόσωπος της πρεσβείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η Κίνα προσάρτησε το Θιβέτ το 1950. Πολλοί εξόριστοι Θιβετανοί εκφράζουν φόβους ότι το Πεκίνο θα διορίσει εκείνο ένα διάδοχο του Δαλάι-Λάμα ώστε να εξασφαλίσει τον πλήρη έλεγχο επί του εδάφους αυτού των Ιμαλαΐων. «Δεν θα αφήσουμε να συμβεί κάτι τέτοιο», τόνισε σήμερα ο Μάικλ Μακόλ.
απεμπε – φωτο:freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τραμπ: Θα υπάρξουν σοβαρά αντίποινα κατά του ISIS αν δεχθούμε ξανά επίθεση
- Τσατραφύλλιας: “Σκληρό καρύδι ο αντικυκλώνας…”, θα καθορίσει τον καιρό τα Χριστούγεννα
- Εν κινήσει ΙΧ τυλίχθηκε στις φλόγες – Σώος βγήκε από το όχημα ο οδηγός, vid
- Συρία: Επίθεση του ISIS με θύματα Αμερικανούς στρατιώτες, vid
- Αποκρυπτογραφήθηκε κώδικας χιλιετιών: Ερευνητής έλυσε το μυστήριο της γραφής των Χειρόγραφων της Νεκράς Θάλασσας
- Συνομιλίες στο… «πόδι» με τον Τούρκο ΥΠΕΞ είχε ο Πούτιν, vid
- Για επίθεση σε ακόμα ένα τουρκικών συμφερόντων πλοίο μιλούν οι Ουκρανοί, vid
- Έφοδος της ΕΛΑΣ στις φυλακές Κορυδαλλού- Εντοπίστηκαν 4 κινητά τηλέφωνα
- Συνελήφθη στο Αιγάλεω 28χρονος καταζητούμενος με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης
- Όλ. Κεφαλογιάννη: Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στους 10 κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΚΑΙΡΟΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ
ΕΒΡΟΣ
ΔΥ[Α
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ
ΜΑΘΗΤΕΣ
ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ
ΓΙΑΤΡΟΙ
ΧΑΛΑΝΔΡΙ









