Κάνοντας χρήση των σχετικών διατάξεων του Ποινικού Κώδικα, οι κατηγορούμενοι αποζημίωσαν σε μεγάλο ποσοστό τα θύματά τους, αποδεχόμενοι τις πράξεις που τους καταλογίζονται. Εις βάρος τους είχε ασκηθεί ποινική δίωξη – μεταξύ άλλων – για τρία κακουργήματα και συγκεκριμένα για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές και παραβίαση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών, επειδή παρακολουθούσαν τις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ.
Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή αποφασίστηκε να αφεθούν όλοι ελεύθεροι υπό τους εξής όρους: αυτοπρόσωπη εμφάνιση τρεις φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και χρηματική εγγύηση 2.000 ευρώ ο καθένας.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι δράστες (όλοι ημεδαποί) επέλεγαν σπίτια, απ’ όπου απουσίαζαν οι ένοικοι και τα παραβίαζαν με διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις, αναρριχούνταν σε μπαλκόνια μέσω σωληνώσεων. Για τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητα που είχαν μισθώσει από εταιρείες ενοικίασης.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το πρώτο άγαλμα προς τιμήν των μικρομεσαίων επιχειρηματιών – Απεικονίζει τον Προμηθέα
- Το φαρμακείο του αύριο μέσα από το βλέμμα της νέας γενιάς – “Με τη Sophia του χθες… οραματιζόμαστε το μέλλον”
- Τραυματισμός αστυνομικού σε τροχαίο στην Καλαμαριά – Αναζητείται ο οδηγός ταξί
- Θεριακλήδες οι Έλληνες: Θλιβερή πρωτιά με τη μεγαλύτερη κατανάλωση τσιγάρων στη Δυτ. Ευρώπη
- Άντζελα Λάνσμπερι: Η θρυλική «γιαγιά ντετέκτιβ» ήταν και μια σπουδαία ηθοποιός
- Ένας χειμώνας… σκότους ξεκινάει για την Ουκρανία, video
- Ξεκινά στο τέλος του έτους ο νέος ηλεκτρονικός φάκελος δικογραφίας – Πού θα εφαρμόζεται
- Κρίση στη Μαδαγασκάρη: Στρατιώτες ενώνονται με διαδηλωτές της «Gen Z» – “Μην υπακούτε στις διαταγές”
- Η συγκινητική εξομολόγηση του Λούις Τόμλινσον: «Βουρκώνω» όταν μιλώ για τον γιο μου
- ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση κοιμόταν επί ένα μήνα σε δύο κορυφαία εθνικά θέματα – Ούτε μία λέξη αποδοκιμασίας από το ΥΠΕΞ