δήλωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, στην τελική συνέντευξη Τύπου της συνόδου κορυφής της G7, η οποία οργανώθηκε στην Απουλία της Κάτω Ιταλίας.
“Εννοούμε να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία και αποφασίσαμε να ενισχύσουμε τις ενέργειές μας, με καταβολή προσπαθειών σε ακτίνα τριακοσίων εξήντα μοιρών, με ευρύτατη δράση”, πρόσθεσε η Μελόνι.
“Σήμερα ξεκινά στην Ελβετία η ειρηνευτική διάσκεψη, στην οποία συμμετέχει και η Ιταλία. Αυτό οφείλεται στο ότι, ως G7, με την συμπαγή και αποφασιστική στήριξή μας, τα τελευταία δύο χρόνια επιτρέψαμε να μην χάσει η Ουκρανία την κυριαρχία της”, υπογράμμισε η επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης, μιλώντας στους δημοσιογράφους.
Παράλληλα, η Τζόρτζια Μελόνι υπογράμμισε ότι “η σύνοδος αυτή στέφθηκε σαφώς με επιτυχία, κάτι που ουδείς μπορεί να διαψεύσει”, ενώ χαρακτήρισε “εξαιρετικά πολύτιμη” την συμμετοχή του πάπα Φραγκίσκου, χθες, στην ενότητα αφιερωμένη στην τεχνητή νοημοσύνη.
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, τέλος, δήλωσε ότι οι επτά οικονομικά ισχυρότερες οικονομίες της Δύσης συμμερίστηκαν την ιταλική προσέγγιση σε ό,τι αφορά την Αφρική, “με στόχο την δημιουργία ενός μοντέλου που να συμβάλει στην ανάπτυξη και την ευημερία της”.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: epa-ansa
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ντουμπάι: Drone του Ιράν χτύπησε δίπλα στο αμερικανικό προξενείο, ξέσπασε πυρκαγιά – Δείτε βίντεο
- Ο Χριστοδουλίδης ευχαρίστησε τον Μακρόν: “Κύπρος και Γαλλία συνδέονται με ισχυρή σχέση”
- Η Γαλλία θα στείλει μέσα αεράμυνας και φρεγάτα στην Κύπρο
- Νέα Μάκρη: Άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον διερχόμενου αυτοκινήτου – Φέρεται να ανήκει σε Τούρκο υπήκοο
- Νέες απειλές από το Ιράν: «Ακόμα δεν έχουμε χρησιμοποιήσει τα πλέον προηγμένα όπλα μας»
- Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος
- Λέρος: Ελεύθερος αφέθηκε ο 17χρονος που τραυμάτισε θανάσιμα τον πατέρα του κατά τη διάρκεια καβγά
- Α.Γεωργιάδης : Παράταση στη δωρεάν χορήγηση φαρμάκων για την παχυσαρκία σε ασθενείς που πάνε καλά
- Ιταλός ΥΠΕΞ: «Η Κύπρος δεν έχει εμπλακεί με κανέναν τρόπο στις στρατιωτικές επιχειρήσεις»
- “Απολύτως ανόητη” η επίθεση των ΗΠΑ εν μέσω διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με τον πρεσβευτή του Ιράν στον ΟΗΕ









