Η ψηφιακή κάρτα εργασίας στο λιανικό εμπόριο και τη βιομηχανία εφαρμόζεται ήδη πιλοτικά από την 1η Ιανουαρίου 2024, αλλά δεν επιβάλλονται κυρώσεις στους παραβάτες.
Στοίχημα για την έναρξη της υποχρεωτικής εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας είναι να είναι τεχνητά δυνατή και η απολογιστική καταχώρηση στο σύστημα τυχόν τροποποιήσεων του ωραρίου και των υπερωριών.
Σε πρόσφατη δήλωση της, η Υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου ανέφερε πως οι εργαζόμενοι που κατέχουν θέση εποπτείας ή διεύθυνσης θα εξαιρούνται από την υποχρέωση σήμανσης της Ψηφιακής Κάρτας, εφόσον αυτό προβλέπεται στην ατομική σύμβαση εργασίας τους και στον τρόπο που είναι δηλωμένοι στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ».
Η πιλοτική περίοδος για τους παραπάνω κλάδους λήγει την 30η Ιουνίου και όποια επιχείρηση δε συμμορφωθεί κινδυνεύει με πρόστιμο έως και 10.500 ευρώ.
Ο επόμενος σταθμός για την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας θα είναι η 1η Σεπτεμβρίου, οπότε, βάσει δήλωσης της κας Μιχαηλίδου, θα εφαρμοστεί στον κλάδο της εστίασης και των καταλυμάτων.
Υπενθυμίζεται πως ήδη εφαρμόζεται υποχρεωτικά η ψηφιακή κάρτα εργασίας στα σούπερ μάρκετ, τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες, εταιρείες σεκιούριτι και τέως ΔΕΚΟ.
(με πληροφορίες από newsit. gr / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια λίστα με ψώνια 3.500 ετών σε μια απροσδόκητη ανακάλυψη
- Έλον Μασκ εναντίον Βρετανίας! Θα γίνει κάτι στους δρόμους ευρωπαϊκών πόλεων;
- Συναγερμός στην Ινδία για την αμοιβάδα που «τρώει» τον εγκέφαλο – 17 νεκροί
- «Αθήνα χωρίς Αυτοκίνητο»: Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου
- Στο Ντουμπάι οι γυναίκες νοιώθουν ασφαλείς να κυκλοφορούν μόνες τους το βράδυ, στη Δύση; vid
- Βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη θα συμμετάσχουν σε αποστολές πάνω από την Πολωνία
- Οι οκτώ ευρωπαϊκές πόλεις με τις καλύτερες δημόσιες συγκοινωνίες – Εκτός λίστας η Ελλάδα
- Σχέδιο δέκα ημερών για την ευλογιά των προβάτων στην Ελλάδα – Τι συζητήθηκε
- Στη φυλακή ο 42χρονος που κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και βιασμό
- Στη φυλακή οι 3 Αλβανοί για την απόπειρα ανθρωποκτονίας στην Πυλαία – Κατασχέθηκαν όπλα, πυροκροτητές, κάνναβη
Κύρια Θέματα

















