Οι γερμανικές γέφυρες εφόδου αρμάτων μάχης του μοντέλου Beaver προορίζονται να βοηθήσουν τον Ουκρανικό Στρατό (AFU) να ξεπεράσει τα εμπόδια στις ρωσικές αμυντικές γραμμές κατά τις επιθετικές του επιχειρήσεις. 16 τέτοια οχήματα παραδόθηκαν το 2022 και το 2023 και άλλα τρία προστέθηκαν αργότερα. Χρησιμοποιήθηκαν, για παράδειγμα, στην ουκρανική αντεπίθεση πέρυσι.
Οι κινητές γέφυρες Beaver έχουν μήκος 20 μέτρα και πλάτος τεσσάρων μέτρων και επιτρέπουν στο πεζικό και στα οχήματα να διασχίζουν γρήγορα βαθιές αντιαρματικές τάφρους, χαρακώματα ή ποτάμια. Αλλά κατά την διάρκεια της επιχείρησής τους, οι γέφυρες των αρμάτων βομβαρδίστηκαν από ρωσικό πυροβολικό μεγάλης εμβέλειας, γεγονός που έχει ήδη οδηγήσει στην απώλεια πολλών οχημάτων.
Μετά από αυτές τις αρχικές απώλειες κατά την διάρκεια της αντεπίθεσης το 2023, οι γερμανικοί Beavers έλειψαν για πολύ καιρό. Τώρα εμφανίστηκαν ξανά κοντά στο Χάρκοβο για να συνδέσουν δύο μισά της πόλης στην εμπόλεμη περιοχή Woltschansk πέρα από τον ποταμό Voltschya. Οι γέφυρες πάνω από τον ποταμό είχαν προηγουμένως καταστραφεί από τον ρωσικό στρατό προληπτικά.
Ένα βίντεο από το ρωσικό κανάλι Telegram “Military Chronicle” καταγράφει πώς ένα ρωσικό drone καμικάζι Lancet επιτίθεται στον Beaver αμέσως κατά τη διάρκεια της αποστολής του. Μπορούμε να υποθέσουμε ότι το μηχανολογικό όχημα, το οποίο κόστισε πολλά εκατομμύρια ευρώ, υπέστη σοβαρές ζημιές από την επίθεση και δεν θα είναι πλέον λειτουργικό για τις επόμενες εβδομάδες έως και μήνες – εάν καταστεί δυνατή η ανάκτησή του από το πεδίο.
Δείτε:
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Με τη συμμετοχή 57 επιχειρήσεων και παραγωγικών φορέων αναχωρεί την Κυριακή η αποστολή του ΥΜΑΘ για Βελιγράδι
- Συνεργασία ΔΥΠΑ και ΟΟΣΑ – Νέα στρατηγική για την ενίσχυση της επανένταξης των πιο ευάλωτων ανέργων
- Εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης στο Κολωνάκι με λεία άνω των 200.000 ευρώ
- Γερμανία: Πυρά της τουρκικής κοινότητας κατά του Μερτς για τη δήλωσή του για τους μετανάστες
- Ο Πεζεσκιάν ευχαριστεί δημόσια την Ρωσία – Τι κρύβεται πίσω από όλη αυτή την κατάσταση;
- Σ. Φάμελλος: Τι ακριβώς θα καλύψουν με 40 ευρώ το μήνα μεικτά οι εργαζόμενοι, όταν έχουν ήδη έχουν χάσει πολύ περισσότερα από την ακρίβεια;
- Αυτά είναι τα 3 βασικότερα προβλήματα των πολιτών, σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
- Σε ριζική ανανέωση του στόλου οχημάτων του προχωρά ο δήμος Σαρωνικού
- Tην άμεση αποπληρωμή των οφειλών για το πρόγραμμα πρόληψης καρκίνου του μαστού ζητά ο ΙΣΑ
- ΗΠΑ: Ο υποψήφιος αρχηγός των πυρηνικών δυνάμεων κρίνει ότι “δεν υπάρχει λόγος” να ξαναρχίσουν οι πυρηνικές δοκιμές









